Dib Başkanı Görmez: Alimler Heyeti İle Gazze’yi Ziyaret Edeceğim

Dib Başkanı Görmez: Alimler Heyeti İle Gazze’yi Ziyaret Edeceğim

Diyanet İşleri Başkanı(DİB) Mehmet Görmez, kapılar açılır açılmaz büyük bir alimler heyeti ile birlikte Gazze’yi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağını açıkladı. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans...

Diyanet İşleri Başkanı(DİB) Mehmet Görmez, kapılar açılır açılmaz büyük bir alimler heyeti ile birlikte Gazze’yi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağını açıkladı.

Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da katılımıyla Gazze’ye yardımlar konusunda açıklama yaptı.

Toplantının ardından Görmez, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Irak’ta IŞİD’in uygulamaları" ile ilgili sorusuna Görmez, “Hassaten bu tür oluşumların isimlerini telaffuz ederken sizden isteğim kısaltılmış isimlerini kullanın ama uzun isimlerini kullanmayın. Çünkü uzun isimlerinde İslam gibi çok mübarek çok mukaddes bir kelime var. Bu gibi hadiseler İslamın kendi tarihi, kendi medeniyeti, Kuran’ın kavramları ile izah edilmesi zordur. Bunlar belki, daha çok tıbbın ve psikiyatrinin kelime ve kavramlarıyla izah ancak izah edilebilir. Cinnet ve şiddetin gölgesinde yaralı bilinçlerin ve ölümcül kimliklerin cehaletle buluşarak, meydana getirdiği toplumsal travmalardır. Bu travmaları İslam’da, İslam’ın herhangi bir mezhebinde, meşrebinde bulmak mümkün değil. Şiddeti kutsayan, cinneti ve vahşeti takdis eden, savaşta da olsa, ahlak ve hukuku tanımayan başka inançlara karşı hangi inanç olursa olsun, onlara karşı soykırım uygulayan, peygamber mezarlarını bombalarla patlatmayı, yok etmeyi ibadet telakki eden anlayış, bu dine, bu dinin tarihine bu medeniyete ait olamaz. Bu bölgelerde yaşayan gayri Müslim azınlıklar tarih boyunca birlikte yaşama ahlakı ve hukuku içerisinde yaşadılar. İslam’ın öngördüğü herkes gibi eşit haklara sahip vatandaşlar gibi, hayatlarını idame etmeleri, kendi inançlarında özgür olmaları, herhangi bir vatandaşın hak ve hukukları ne ise onlarında, haklarının aynı olduğu yönündedir, bunun dışındaki anlayış ve düşünceler dini mübini İslam’a yabancıdır. Arkasındaki oyunlar ve oyuncular ne olursa olsun kim olursa olsun ama ve fakat demeden açıkça ifade etmek gerekiyor.” diye cevapladı.

GAZZE ZİYARETİ

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak orta veya uzun vadede bir Gazze ziyareti düşünüp düşünmediği sorulmasını üzerine Görmez, “Daha önce sayın bakan, iki grup birleşerek hükümet kurmadan önce kendisi, Gazze’de Evkaf Bakanı iken 2 defa beni davet etti. Ramallah’taki Evkaf bakanı da aynı şekilde beni aynı şekilde 2 defa davet etti. Ben her ikisine imzalarınız birleştiği gün, davetinize icabet edeceğim demiştim. Yani sizler birleştiğinizde birlikte beni davet ettiğinizde ben Gazze’yi Filistin’i ziyaret etmekten büyük bir onur duyacağımı söyledim. Hatta Mekke’de bir buluşmamızda birisi sağıma, birisi soluma oturduğunda, büyük bir mutluluk duymuştum. Daha sonra birleştiler şimdi birlikte bir ortak hükümet kurdular. Davetlerinin devam ettiğini biliyorum. İnşaallah kapılar açılır açılmaz büyük bir alimler heyeti ile birlikte ziyaret etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağımı ifade etmek isterim.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.