'Devlet Okullarında Öğretmenler, Öğrenciler Ve Veliler Kaderine Terk Edildi'

'Devlet Okullarında Öğretmenler, Öğrenciler Ve Veliler Kaderine Terk Edildi'

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, şaibeli kriterlerle özel okullara teşvikler veren hükümetin, devlet okullarının maddi imkansızlıklarıyla, hele hele fiziki eşitliksizlikleriyle neredeyse hiç meşgul olmadığını...

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, şaibeli kriterlerle özel okullara teşvikler veren hükümetin, devlet okullarının maddi imkansızlıklarıyla, hele hele fiziki eşitliksizlikleriyle neredeyse hiç meşgul olmadığını açıkladı. Kaya, “Şuan imkansızlıklar içerisinde zor durumda kalan okullar, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz adeta kaderine terk edildi” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi öğretmenler eğitimde son zamanlarda yapılan atamalar, haksız görevden almalar, öğretmenlerin fişlenmesi, okullardaki sorunların giderek büyümesini dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan sendika üyeleri fişlemelerin bitirilmesini istedi.

"BECERİKSİZLİK YÜZÜNDEN TABLETLER ÇOCUKLARIMIZ ELİNDE OYUNCAK OLDU"

Burada açıklama yapan Sendika Başkanı Ayhan Kaya, eğitim sisteminin 2014-2105 eğitim-öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Şaibeli kriterlerle özel okullara teşvikler veren hükümet, devlet okullarının maddi imkansızlıklarıyla, hele hele fiziki eşitliksizlikleriyle neredeyse hiç meşgul olmamaktadır. Eğitim sistemimizi baştan aşağı modernleştireceği iddiasıyla dev bir bütçe kullanılarak uygulamaya konulan Fatih Projesi, tablet ihaleleriyle bazı yandaş sermaye gruplarına mali kaynak aktarmaktan öteye gidememiştir. Proje, ilgililerin basiretsizlikleri yüzünden adeta ölü doğan ve az sayıda okulda dağıtılarak çocukların elinde oyuncak olmaktan öte geçemeyen tabletlerle sınırlı kalmıştır.”

"BAKANLIK FİŞLEME VE İLLEGAL FAALİYETLERDEN VAZGEÇMELİ"

Ayhan Kaya, Milli eğitim Bakanlığı'nın fişleme, tasfiye, kadrolaşma gibi illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmesi gerektiğini söyledi. Kaya, “Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyor ve birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.