Devlet, Mafya Babasının Oğluna El Koymuş

Devlet, Mafya Babasının Oğluna El Koymuş

İtalya'da, özellikle güney kesimlerde etkili olan mafya ile mücadelede ilginç bir yönteme başvuruldu. Hakimler, mafya olduğu tespit edilen bir ailenin çocuğunu aileden alıp rehabilitasyon için farklı bir şehirdeki ıslah evinde ikamete mecbur...

İtalya'da, özellikle güney kesimlerde etkili olan mafya ile mücadelede ilginç bir yönteme başvuruldu. Hakimler, mafya olduğu tespit edilen bir ailenin çocuğunu aileden alıp rehabilitasyon için farklı bir şehirdeki ıslah evinde ikamete mecbur etti.

İtalya'nın Sicilya adasında etkin olan 'Ndrangheta mafyasına dahil olan Cordi ailesinin en küçük çocuğu 2 yıl önce mahkeme kararıyla aileden alındı. Hakimin verdiği karara göre 16 yaşındaki Riccardo, rehabilitasyon amacıyla ailesinden uzakta bir ıslah evinde ikamete mecbur edildi.

Üç ağabeyinin mafya çatışmasından dolayı hapse düşmesi, Riccardo'nun da bir hırsızlık teşebbüsünde bulunması ve polis aracına hasar vermesi sonucu mahkemenin bu karara vardığı belirtildi. Rehabilite sürecinde uzman bir psikologun sürekli gözetiminde olan Riccardo'nun davranışlarının iki yıl sonunda normale döndüğü ve eve dönmesine izin verildiği kaydedildi.

Alınan kararın olumlu sonuç vermesinin ardından benzeri durumlara emsal teşkil etmesinin beklendiğine dikkat çekildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.