Devlet kirada oturuyor

Devlet kirada oturuyor

Konya'da devlete ait birçok bina boş dururken kamu kurum ve kuruluşlarının önemli bir kısmı ise hala kirada kalıyor. Birçok devlet kurumu özel şahıslara her ay yüklü miktarda kira ödüyor

Bazı kurumlar da son yıllarda yaptıkları yatırımlarla kendi binalarına kavuştu. Ama hala onlarca kurum kiracı olmaktan kurtulamadı. Konya Valiliği'nin bulunduğu bina Milli Emlak'a ait. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hala kirada oturan kurumlar arasında bulunuyor. Kiracı konumunda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), geçtiğimiz günlerde geçici bir süreliğine Kule Plaza'ya taşındı. KOP Bölge Kalkınma İdaresi, MEVKA ve Türkiye İstatistik Kurumu yakın zamanda Meram Belediyesi'nin eski binasına taşınacak. Binayı Kalkınma Bakanlığı satın aldı. İl Milli Eğitim Müdürülüğü'ne ait bina Konevi Otoparkı ve Meydanı için yıkıldı. Müdürlük Eski Garajı'nın karşısında bulunan bir okula yerleşti.

BİRÇOK KAMU BİNASI ATIL VAZİYETTE

Öte yandan Konya'da farklı mahalle ve ilçelerde atıl vaziyette olan onlarca kamu binası bulunuyor. Atıl vaziyetteki binalar ve arsalar değerlendirilmeyi bekliyor. Bir yanda onlarca bina kaderine terk edilmiş bir şekilde boş bekliyor bir yanda da kamu kurumları, hizmet verdikleri binalar için binlerce lira kira ödüyor. Söz konusu kamu binaları hem görüntü kirliliğine hem de boş işgallere sebep oluyor. Başaran Caddesi'ndeki eski Türk Telekom, Mevlana Caddesi'ndeki Tekel, Sağlık Bakanlığı'na devredilen eski Endüstri Holding'in binası ve İl Özel İdaresi'nin şehrin farklı noktalarda bulunan binaları atıl vaziyette.

KERİM ATICI merhabahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum