Destici: Basın Arasında Ayrımcılık Yapmak Ceberrut İnsanların İşidir

Destici: Basın Arasında Ayrımcılık Yapmak Ceberrut İnsanların İşidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cihan Haber Ajansı ekibinin davetli olmasına rağmen İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın programına alınmamasıyla ilgili ’’Her alanda haksızlık ve hukuksuzluk var. Basın hürriyetine...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cihan Haber Ajansı ekibinin davetli olmasına rağmen İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın programına alınmamasıyla ilgili ’’Her alanda haksızlık ve hukuksuzluk var. Basın hürriyetine darbe vurulması, basın arasında ayrımcılık yapılması demokratik düşünebilen insanların yapabileceği bir şey değildir. Ceberrut insanların yapabileceği bir şeydir. Medya arasında ayrımcılık yapılmasını yanlış buluyorum. Basın hürriyetine vurulmuş bir darbe olarak değerlendiriyorum.’’ dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyep Mustafa Destici, Cihan ekibinin davetli oldukları programa alınmamasına tepki gösterdi. Destici,

"Her alanda haksızlık ve hukuksuzluk var. basın hürriyetine darbe vurulması, basın arasında ayrımcılık yapılması demokratik düşünebilen insanların yapabileceği bir şey değildir. Ceberrut insanların yapabileceği bir şeydir. Medya arasında ayrımcılık yapılmasını yanlış buluyorum. Basın hürriyetine vurulmuş bir darbe olarak değerlendiriyorum. Özellikle Türkiye’yi yönetenlerin pozisyonundaki insanların bu konuda daha duyarlı ve hassasiyet göstermeleri gerekir. Basının haber alma özelliğini kimse engelleyemez. Engelleme hakkı da yoktur. Siz hem Avrupa Birliği uyum yasalarıyla Batı’ya gidip taahhüt vereceksiniz, öbür taraftan haberlerinizi sizin istediğiniz gibi servis etmiyor diye basın toplantınızdan muhabir çıkaracaksınız.’’ diye konuştu.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrımcı tavırlarına da dikkat çeken Destici, "Bir cumhurbaşkanı şunu nasıl söyler? Sen Alevisin, ben Sünniyim, sen Zazasın ben Türküm, o Kürt, öbürü Boşnak. Bunu nasıl söyler? Aklım hafsalam almıyor.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘proje adam’ olduğu ve Batı sermayesinin arkasında durduğu iddialarına tepki gösteren Destici "Sermaye arkasında olan adamın bilboardı yok, televizyonda reklamı yok. Sizin 100 reklamınız var, Ekmeleddin beyin bir reklamı var. Sermaye nasıl arkasında? Her şey ortada. İstanbul sermayesi, baronlar, batı sermayesi İhsanoğlu'nun arkasında ise niye sizin 10 katı billboard, 100 katı fazla reklamınız var?’’ diye sordu.

"1950 DÖNEMİNİ ELEŞTİRENLER AYNAYA BAKSIN"

Genel Başkan Destici demokratik olarak değerlendirilemeyecek bir yönetim biçimiyle karşı karşıya olunduğunu söyleyerek ‘’Biz de o dönemden şikayetçiyiz ama 1950 öncesine gönderme yapanlar, eleştirenler, dönsünler aynaya baksınlar. Şu anda 1950’den sonra Türkiye en ceberrut, şantajcı, en tehditçi benden olmayan yaşamasın dönemini yaşıyor.’’ dedi.

‘’TÜRKİYE TÜRKMEN BÖLGESİNİ IŞİD VE PEŞMERGEYE PEŞKEŞ ÇEKTİ’’

Türkiye ile IŞİD’in, rehine olayında birlikte hareket ettiği iddialarının olduğunu ifade eden Destici ‘’İnşallah bu iddialar doğru değildir. Eğer bunlar cumhurbaşkanı seçimlerinden birkaç saat veya birkaç gün önce bırakılırlarsa bu iddiayı dile getirenlerin haklı oldukları gibi bir durum ortaya çıkar. Türkiye Türkmenlerin bölgesinin bir kısmını IŞİD’e, bir kısmını da Peşmerge'ye adeta peşkeş çekti.’’ şeklinde konuştu.

"İSRAİL GAZZE’Yİ VURURKEN BİZ İSRAİL’DEN GELEN TURİST SAYISIYLA ÖVÜNÜYORUZ’’

Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin de duyarsızlık konusunda, eylem noktasında Batı’dan çok da farklı bir tavır sergilemediğini belirten Destici ‘’Özellikle kendi ülkemiz açısından bunu değerlendirdiğimizde hep dengelerden bahsedildi. İsrail’e ciddi anlamda bir nota verilip İsrail'le ilişkiler kesilmedi. İsrail Gazze’de, binlerce Filistinli'yi öldürürken, biz iç medyada İsrail’den gelen turist sayısının fazlalığıyla övünüyoruz. Suriye’de ölenlerin 100’ü bile bulmadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Suriye’de yaşayan insanların öldürülmesine müsaade etmeyeceğiz’ dediğini hatırlatarak ‘’Yüzlerce kişi olmadan bunu söylediniz. Şu an yüzbinlerce kişi öldü. Nasıl müsaade ettiniz? Suriye’nin bu hale gelmesinde sizin hiç vebaliniz yok mu?’’ sorusunu yöneletti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.