Ders Zili İle Kantin Denetimleri De Başladı

Ders Zili İle Kantin Denetimleri De Başladı

Eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının sonunda Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerine yönelik sıkı denetim gerçekleştirdi. Kantinlerde genel hijyen şartları ve çalışanların kişisel temizlikleri...

Eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının sonunda Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerine yönelik sıkı denetim gerçekleştirdi. Kantinlerde genel hijyen şartları ve çalışanların kişisel temizlikleri başta olmak üzere satışa sunulan gıda ürünlerinin ambalajından son kullanma tarihine, saklama şartlarından sunumuna kadar tüm detaylar titizlikle incelenirken bu denetimlerin yıl boyu süreceği belirtildi.

    Beş milyonu aşkın nüfusun yaşadığı Ankara’da yaklaşık 1 milyona yakın öğrencinin okullarda eğitim gördüğünü ve okul kantinlerinin öğrencilerin günlük beslenmelerinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, yapılacak etkin denetimlerle nüfusun yaklaşık 5’te birini oluşturan büyük bir kitlenin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasının sağlanabileceğini söyledi.

    İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli denetim ekiplerinin yılda en az bir kez olmak üzere okul kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Müdürü Temel, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinin sağlanması ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Biz de bu bilinç ve sorumluluk anlayışı ile denetimlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Çocuklarımızın sağlığı her şeyin önündedir. Kantinlerdeki olası bir aksaklık çocuklarımızın sağlığını etkileyeceği için bu konuda herhangi bir aksaklığı kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

    İl Müdürlüğü olarak kantin işletmecileri ve çalışanlarına hijyen eğitimi verdiklerini, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği bu eğitimi almayan kişilerin kantinlerde çalışamayacağının altını çizen Temel, denetimlerde bu konunun da titizlikle kontrol edildiği vurguladı.

    MENŞEİ BELİRSİZ 250 KOVA PEYNİRE EL KONULDU

    Öte yandan gıda denetimlerini aralıksız sürdüren denetim ekipleri 174 Alo Gıda Hattı’na yapılan bir şikayet üzerine bir işyerinde yaptıkları denetimde menşei belirsiz 250 kova peynire el koyarak Mamak Katı Atık Depolama Alanı’nda imha etti. İşyeri hakkında da işlem yapan ekipler 2,660 TL de idari para cezası uyguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.