Dericilere Vergi Müjdesi

Dericilere Vergi Müjdesi

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç, kürk-süet giyimin önemli ihracat ülkelerinden Rusya’nın makdu gümrük vergisini kaldırdığını duyurdu.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç, kürk-süet giyimin önemli ihracat ülkelerinden Rusya’nın makdu gümrük vergisini kaldırdığını duyurdu. 30 Euro‘yu bulan bu verginin rekabet güçlerine darbe vurduğunu belirten Dinç, “Bunun kaldırılması adına Türkiye’de ve Rusya’da kamu otoritelerine başvurularımız oldu. Bu sonucun alınmasında Rusya Federasyonu’nun Dünya Ticaret Örgütü’ne girmesi ve bunun yanında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın girişimlerinin etkili olduğu kanaatindeyiz.” dedi.

Rusya’nın halen kürk-süet giyimde yüzde 10 gümrük vergisi uyguladığını aktaran Dinç, “Rusya, asgari makdu gümrük vergisini şu an için basitleştirilmiş gümrük hattı yapılacak ihracatlarla sınırlı olarak kaldırdı. Bu uygulamanın daha da geniş kapsamlı ticari faaliyetlerde geçerli olmasını ümit ediyorum. Bu, adil rekabet adına büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.


DERİ İHRACATINDA YÜZDE 17 ARTIŞ

TDKD Başkanı, Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatının senenin ilk 6 ayında yüzde 17 oranında arttığını ve 1 milyar 208 milyon doları bulduğunu bildirdi. Mehmet Ali Dinç, bu dönemde en fazla deri giyim ürünleri ihracatının yapıldığı ülkeleri Rusya, Fransa, Almanya, İtalya, ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, Belçika, Avusturya olarak sıraladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.