Derdimiz çok

Derdimiz çok

Konyalı bu yıl mail, telefon, faks yoluyla veya bizzat BİMER'e giderek 26 bin müracaat yaptı. Günlük ortalama 72 başvuru yapıldı.

BİMER'e 26 bin müracaat

BİMER yetkilileri yapılan şikeyet ve talepleri ilgili kurumlara gönderdi. Vatandaşlar birbirinden ilginç istek ve şikayetler de bulundu

Devletle vatandaş arasındaki kamusal iletişimi sağlamak ve vatandaşa ihtiyaç duyduğu idari konular hakkında danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulan BİMER'e binlerce başvuru yapıldı. Konya Valiliği'nde bulunan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'e bu yıl içinde 26 bin 292 başvuru yapıldı. İşlemi sonuçlandırılan başvuru sayısı 15 bin 259 olurken, cevap verilen başvuru sayısı 14 bin 753 oldu. Konya başvuru sayısının en fazla olduğu iller arasında bulunuyor. Konya il sıralamasında ilk 5'te yer alıyor. Öte yandan başvuru sayısında 2012 ve 2013 yıllarına göre düşüş sözkonusu. BİMER'e 2013 yılında 34 bin 621, 2012 yılında ise toplamda 37 bin 739 müracaat yapılmıştı. Binlerce Konyalı şikayet ve talep ile ihbarlarını mail, telefon, faksla veya bizzat BİMER bürosuna giderek yetkili mercilere iletti.

BESİ AHIRLARI KALDIRILSIN

2006 yılında kurulan BİMER'e gelen ilginç istekler şaşırtıyor. İstekler arasında, uydu antenlerinin sağlam olduğunu ileri sürüp uzaydaki uyduların düzeltilmesini isteyenler, kaybolan çöp tenekesinin bulunması, hastanede sırada olduğunu ve sırasının öne alınması, eşi ölmüş tüm dul erkeklere maaş bağlanması gibi istekler yer alıyor. BİMER başvuruları arasında eşinden ayrılan vatandaşların iş ve ücretsiz avukat talepleri var. Bazı kredi kartı mağdurları da yardım talep ediyor. Mahalle aralarındaki besi ahırlarının kaldırılmasını ve çocuğunu yetiştirme yurduna vermek isteyen de var. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili çok sayıda şikayet var. Vatandaş emeklilik işlemlerinin gecikmesine tepki gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı otopark ücreti de tepki çekiyor.

EŞİMİ EVDEN UZAKLAŞTIRAYIM MI?

Bazı istek veya şikayetler ise şöyle: "Mahkemelerde davamız geç sonuçlandırılıyor, çabuklaştırılsın. Uydu antenlerimiz sağlam, uzaydaki uyduları düzeltsinler. Yazır TOKİ konutlarında, üst dairem boş olmasına rağmen banyo ve tuvaletin tavanından su akmakta, kimse ilgilenmiyor. Ev kadınıyım eşim çalışmıyor, ne yapayım eşimi evden uzaklaştırayım mı, ya da bana iş verin. Madde bağımlısı oğlum çalışmıyor, sürekli para istiyor, vermeyince dövüyor, yardım edin, kurtarın. İl sosyal hizmetler müdürlüğü 2022 aylığımı kesti, tekrar bağlatın. Havaalanlarında otopark ücreti çok pahalı."

OĞLUM BAĞIMLI OLDU KURTARIN

"Bu sene yağmurumuz bol inşallah kar da yağar. Çocuklarımız ortaokul ve lisede çocuk yaşta madde bağımlısı oldu, kurtarın, tedavi ettirin. Televizyonlardaki bitkisel ilaç ve ot reklamları kaldırılsın. Koyun ve keçi üretmek istiyorum, devletimiz yardımcı olsun, kredi versin. Çöp tenekem kayboldu bulunuz. Eşi ölmüş dul erkeklere de devlet maaş bağlasın. Trafik polisleri ve fahri müfettişler vatandaşa çok ceza kesiyor, araştırılsın. Polis ve belediye çalışanları belediye otobüslerine bedava binmesin, asgari ücretli bedava binsin. Araç vizelerinde çok teferruat var, sıkıntı çıkarıyorlar, çözüm bulunsun."

BİZ DE Mİ SURİYELİ OLALIM?

"Çocugum 6 yaşında konuşamıyor, lütfen konuştururmusunuz. Okuldan durmadan para isteniyor. Sokak köpekleri ve kedilerinin çokluğuna son verilsin. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Konbeltaş, çok fazla park ücreti alıyor. Diğer illerde belediyeler bu uygulamayı kaldırırken neden Konyada devam etmekte. Sosyal yardımlaşma vakıfları Suriyelilere yardım yapıyor, Konyalı vatandaşlara neden yapılmıyor, bizde mi Suriyeli olalım." öte yandan bazı vatandaşların da evlenmek için BİMER'e müraacat yaptığı belirtildi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum