Denizde Tekne Minderi Ve İşaret Dubası Bulundu

Denizde Tekne Minderi Ve İşaret Dubası Bulundu

Rumeli Feneri açıklarındaki tekne faciasında kaybolanları arayan ekipler, bir tekneye ait minder ve işaret dubası buldu. Bulunan malzemeler limanda bulunan kriz merkezine teslim edildi.Konuşla ilgili açıklamalarda bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri...

Rumeli Feneri açıklarındaki tekne faciasında kaybolanları arayan ekipler, bir tekneye ait minder ve işaret dubası buldu. Bulunan malzemeler limanda bulunan kriz merkezine teslim edildi.

Konuşla ilgili açıklamalarda bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, malzemelerin bir tekneye ait minder ve işaret dubası olduğunu söyledi. Karadayı bu malzemelerin batan tekneye ait olup olmadığı konusunda ise henüz ellerinde yeterli veri olmadığını açıkladı. Karadayı, bunun batan tekne ile yapılacak karşılaştırma sonrasında netlik kazanacağını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sivil Savuna Uzmanı İsmail Gökkaya ise aramaların olayın meydan geldiği bölgeye sınır 15 kilometrelik bir kıyı şeridinde yoğunlaştığını ifade etti. Gökkaya, ekiplerin kıyı şeridini hem karadan ve hem de denizden taradığını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.