Denib Eylülde 197 Milyon Dolarlık İhracatla Rekor Kırdı

Denib Eylülde 197 Milyon Dolarlık İhracatla Rekor Kırdı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, geçen eylül ayında kayda alınan 197 milyon dolarlık ihracatla yeni bir rekor kırdıklarını, bu rakamın birliğin kuruluşundan bu yana en yüksek aylık değer olduğunu söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, geçen eylül ayında kayda alınan 197 milyon dolarlık ihracatla yeni bir rekor kırdıklarını, bu rakamın birliğin kuruluşundan bu yana en yüksek aylık değer olduğunu söyledi. Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Kocasert, “Türkiye ilk dokuz aylık dönemde, geçen seneyle kıyaslandığında yüzde 0,6 oranında bir artış ile ihracatımızın 112 milyar dolara ulaştığını görebiliyoruz. Sadece eylül ayı ihracatı ise yüzde 11 oranında artış ile 12,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. TİM verilerine göre Denizli ihracatının Ocak-Eylül döneminde yüzde 12 artışla 2 milyar 259 milyon dolara, DENİB tarafından kayda alınan ihracatın ise aynı dönemde yüzde 18 oranında artış ile 1 milyar 552 milyon dolara ulaştığını görebiliyoruz.” dedi.

Yıl sonu itibari ile DENİB tarafından kayda alınan ihracatın, bu performansın devam etmesi halinde 2 milyar doları aşabileceğini belirten Kocasert, “TİM verilerine göre Denizli, Ocak-Eylül döneminde Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren illeri arasındaki sıralamada, ihracat artış oranı bakımından ilk üçteki yerini korudu. Yüzde 11,8’lik yükselmeyle ihracatını en fazla arttıran ikinci şehir olmayı başardı. Dünya ekonomisine ilişkin genel bir değerlendirme yapmak gerekirse gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde olumlu gelişmelerin beklendiğini, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinde ise önümüzdeki yıllarda bir miktar hız kesme olacağı yönünde tahminler öne çıkıyor. Bir başka ifadeyle gelişmekte olan ülkelerde büyüme, azalan bir trend sergiliyor. Esasen bunu bir normalleşme süreci olarak da değerlendirebiliriz. Açıkçası eylül ayı Türkiye ihracatında, Avrupa’ya yapılan ihracatta yüzde 12 oranında bir artış yakalanması, bu beklentileri teyit eder bir istatistik olarak değerlendirilebilir.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.