Demokratik Bölgeler Partisi'nden Yıkılan Heykel Açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi'nden Yıkılan Heykel Açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yıkılan heykel için, “Şimdiye kadar olduğu gibi AKP hükümeti yine halkın en büyük değerleriyle oynama çabası içerisindedir.” açıklaması yaptı.Bu sabah Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan Mahsum...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yıkılan heykel için, “Şimdiye kadar olduğu gibi AKP hükümeti yine halkın en büyük değerleriyle oynama çabası içerisindedir.” açıklaması yaptı.

Bu sabah Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasına ilişkin yazılı açıklama yapan DBP, durumun iletişim halinde, diyalog zemininde değerlendirilmesini beklerken erken saatlerde heykelin de yer aldığı mezarlığa güvenlik güçlerince baskın düzenlendiği, alandakilerin üzerine ateş açıldığı, saldırıda pek çok kişinin yaralandığı, Mehdin Taşkın adlı şahsın da yaşamını yitirdiği ifade edildi.

“Saldırıda Mahsum Korkmaz heykeli yerinden alınıp, mezarların bir kısmı asker kurşunlarıyla tahrip edilmiştir.” denilen açıklama, “Güvenlik güçleri saldırıda ağır silahlar kullanmış, saatlerce sivil halkın bulunduğu alana ateş açmıştır. Saldırı alanında binlerce boş kovan bulunmaktadır. Bununla birlikte saldırıda yaşamını yitiren Mehdin Taşkın’ın ön otopsi raporuna göre başından tek kurşunla yaşamını yitirmesi, hedef gözetilerek ateş açıldığı şüphesi doğurmaktadır. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflara göre askerler Mahsun Korkmaz'ın heykelini yıktıktan sonra 1990’lı yılların savaş görüntülerini hatırlatırcasına heykelin başına ayaklarını koyarak fotoğraf çekmiştir. Bu, bir halkın değerlerine açıkça hakaret etmektir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi tarihi direnişle dolu olan bu halk bu hakareti asla ama asla kabul etmeyecektir.” şeklinde sürdü.

Şimdiye kadar olduğu gibi AK Parti hükümetinin halkın büyük değerleriyle oynama çabası içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, “Fakat tarihsel olarak da bilindiği gibi Kürt Halkı değerlerine her zaman sahip çıkmıştır, bugünden sonra da çıkacaktır. Böylesi bir durumun yaşanmasının ‘demokratikleşme’ söylemlerinin yoğunca geliştirildiği bir döneme denk getirilmesi manidardır. AKP hükümetini bu tür saldırgan tutumlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” denildi.

DBP’nin açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verildi: “Halkımıza ve halkın değerlerine yönelik bu kontrolsüz ve acımasız saldırıyı kınıyor, sivillere ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmasını, soruşturma boyunca yetkililerin açığa alınmasını talep ediyoruz. Saldırıda yaralanan yurttaşlarımıza şifa, yaşamını yitiren Mehdin Taşkın’a rahmet, yakınları ve halkımıza başsağlığı diliyor, hesabının sorulacağını belirtiyor, Kürdistan halkını değerlerini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.“ CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.