Demirtaş'tan Erdoğan'a: Hani Yaratılanı Yardandan Ötürü Seviyordun?

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Hani Yaratılanı Yardandan Ötürü Seviyordun?

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adana’da, Başbakan Erdoğan’ın, bir televizyon kanalında canlı yayında 'Benim için Gürcü dediler. Affedersin daha çirkinini söylediler, Ermeni dediler' sözlerine sert tepki...

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adana’da, Başbakan Erdoğan’ın, bir televizyon kanalında canlı yayında 'Benim için Gürcü dediler. Affedersin daha çirkinini söylediler, Ermeni dediler' sözlerine sert tepki gösterdi. Demirtaş, "Hani yaratılanı yardandan ötürü seviyordun? Gürcü olsan ne fark eder, Ermeni olsan ne fark eder? Sen Ermeni halkına ‘affedersin’ gibi çirkin bir yakıştırmayla hakaret ederek, hangi bir kimliği, hangi birimizi kucaklayabilirsin." dedi.

Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında İstasyon Meydanı’nda düzenlen mitingde vatandaşlara seslendi.

'SEN BİZİ BİREBİRİMİZE DÜŞMAN EDE EDE O KOLTUĞA DOĞRU YÜRÜYORSUN'

Nazarlarında etnik kimliklerin kıymetinin olmadığını vurgulayan Demirtaş, “Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez fark etmez. Biz, etnik kimliklerimiz ve mezhebimizle meydanlara çıkmadık. İnsanlığımızla, bütün insanları eşit yaklaşımımızla alanlara çıktık cumhurbaşkanı adayı olarak. Ne kimliğimizi sakladık korktuk, ne de kimliğimizi diğerlerinden üstün tutarak bu noktalara geldik. Ama işte kendisi mezhepçilikte, ırkçılıkta maşallah rekora doğru gidiyor. Bu şekilde yüzde 50’yi daha rahat aşabileceğine inanıyor. Irkçılık, mezhepçilik yaparak, nasıl olsa bana oy verecek insanlar bulurum deyip, koltuğun derdine, sevdasına düşmüş. Geri kalan halkları, kimlikleri zerre kadar düşünmediği anlaşılıyor. Sen bu şekilde ırkçılık yaparak, cumhurbaşkanı olursan, geri kalan bütün insanlar senden korkacaklar. Çünkü sen bizi birebirimize düşman ede ede o koltuğa doğru yürüyorsun. Öyle bir hale getirdi ki bakın, Alevi Sünni'den korkuyor, Türk Kürtten, Kürt Türk’ten korkuyor. Öyle bir hale getirdi ki aynı binada oturulamaz, komşuluk yapılamaz hale geldik. Bizi birbirimize düşman etme pahasına, koltuk uğruna , bu çirkin siyaseti yaparak, işte şimdi cumhurbaşkanlığı makamına doğru yürüyor.” diye konuştu.

“Buna karşı ne yapmamız gerekiyor?” diye soran Demirtaş, şöyle devam etti: “Ya onun gibi ırkçı, mezhepçi olacağız ve Türkiye’de insanlar birbirini boğazlayacak, birbirinden düşmanca nefret edip, katliam noktasına gelecek, Allah korsun. Ya onun dayattığı tek ırkı, tek mezhebi kabul edip, kendimizi inkar edip, onursuzlaşacağız, ya da bizim ortaya koyduğumuz yeni yaşam etrafında el ele tutuşacağız."

Başbakan Erdoğan’ın, bir televizyon kanalında canlı yayında 'Benim için Gürcü dediler. Affedersin daha çirkinini söylediler, Ermeni dediler' sözlerine sert tepki gösteren Demirtaş, “12 yıldır başkanlık yapan bir cumhurbaşkanı adayı var ki, laf lafa geldiğinde ‘ben 76 milyonun başkanıyım, 76 milyonun da cumhurbaşkanı olacağım. ‘Yaratılanı yardandan ötürü severim. Ayrım yapmam, herkes benim kardeşimdir.’ diyor. Dün akşam bir televizyon programında duymuşsunuzdur. İzleyin demiyorum, izlenecek gibi değildir, onun programları. Ne diyor? ‘Bana Gürcü’dür, dediler. Bu haksızlığı da yaptılar. Affedersiniz, bazıları Ermeni diyecek kadar çirkinleşti.’ Hani yaratılanı yardandan ötürü seviyordun? Gürcü olsan ne fark eder, Ermeni olsan ne fark eder? Sen Ermeni halkına ‘affedersin’ gibi çirkin bir yakıştırmayla hakaret ederek, hangi bir kimliği, hangi birimizi kucaklayabilirsin. Sen Gürcü olmakla utanırken, saklarken; bunu inkar ederken hangi birimize ‘kardeşim’ diyebilirsin.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.