Demirtaş: Oy Verirken Herkes Ön Yargısını Bir Tarafa Bıraksın

Demirtaş: Oy Verirken Herkes Ön Yargısını Bir Tarafa Bıraksın

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, katıldığı iftar programında cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Herkes ön yargısını bir tarafa bıraksın. Herkes kafasına takılmış olan devlet söylemini...

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, katıldığı iftar programında cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Herkes ön yargısını bir tarafa bıraksın. Herkes kafasına takılmış olan devlet söylemini bir tarafa bıraksın. İnsan olarak yüreğiyle meseleye bir kez daha baksın.” dedi.

Doğu illeri Kültür ve Dayanışma Derneği iftar programına cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve davetliler katıldı. İftar programında konuşan Demirtaş, Çankaya seçiminde ortaya çıkacak sonuçların bu topraklarda gün yüzü görmemiş herkesin ortak başarısı olacağını ifade ederek, “Bu ne sadece benim ne de HDP’nin başarısı olacak. Bu, ilkelere, vicdan hareketine gönül vermiş herkesin çorbada tuzu olacak.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, devletin, herkesin ortak malı olduğunu ve Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğini açıkladı. Demirtaş, “Bunu nasıl yapacağız. Tek bir kişi ülkeyi tek başına yönetemez. Ben oraya gelirsem köprüyü de yaparım, yolu da yaparım demek tekçi anlayışın cumhurbaşkanı modelini ifade ediyor.” diye konuştu.

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Biz gelirsek halkla yöneteceğiz diyoruz. Cumhurbaşkanın yetkilerini azaltacağız. Hükümetin, başbakanın yetkilerini azaltacağız. Yetkiyi yerel meclislere, il genel meclisine vereceğiz. Belediye meclisinde bütün azınlıkların sandalyesi olacak. Herkes kendisini orada temsil edecek. Temel hak ve özgürlükleri ancak böyle koruyabiliriz.”

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların kim olduğunu, neyi savunduklarının apaçık ortada olduğunu dile getiren Selahattin Demirtaş, “Herkes ön yargısını bir tarafa bıraksın. Herkes kafasına takılmış olan devlet söylemini bir tarafa bıraksın. İnsan olarak yüreğiyle meseleye bir kez daha baksın. Oy verirken de sandığa giderken de sadece kendine bunu sordun. Benim ülkemin çocukları bu ülkede özgürce yaşasın mı? Barış içinde yaşasın mı? Eğer bunu istiyorsa kararını adil versin.” ifadesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.