Demirtaş: Gerilimin Tırmandığını Görüyoruz

Demirtaş: Gerilimin Tırmandığını Görüyoruz

Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan polis noktasına düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamada bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gerilimin giderek arttığını ve ölümlerin süreci zora sokacağını ifade etti. Çeşitli temaslarda...

Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan polis noktasına düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamada bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gerilimin giderek arttığını ve ölümlerin süreci zora sokacağını ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan polis noktasına düzenlenen roketli saldırısına yönelik detaylı bilgisinin olmadığını söyledi. Çatışmayı arzu etmediklerini dile getiren Demirtaş, “Çatışmanın gerilimin yeniden başlama ihtimali bile bizi zorlayan bir durumdur. Umut ediyorum ki böyle bir şey değildir. Sonuçta ölümlerin hepsi bizi üzer ve gerçekten de süreci zora sokar. Fakat giderek de gerilimin tırmandığını görüyoruz. Karşılıklı yapılan açıklamalar pratikteki uygulamalar gerilimin tırmandığını ateşkesin giderek anlamsız hale geldiğini ifade eden açıklamalardan anlıyoruz. İnşallah o noktaya kadar gitmez o durum.” şeklinde konuştu.

HDP olarak barış süreci için şart koştukları bir zaman olmadığını belirten Demirtaş, “Fakat dikkat ederseniz hem KJK yetkilileri hem sayın Öcalan bazı açıklamlar yaptılar. 30 Eylül’e kadar yol haritasının açıklanması deklare edilmesi ve üzerine en azından ortak mütabakata varılan bir programın çıkarılmasını deklare ettiler.” dedi.

Demirtaş, önümüzdeki günlerde bir heyetin İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşeceğini ve Öcalan’ın bu konuda gelişmeleri değerlendirip son sözü söyleyeceğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.