Demirel: İkincilik gurur verdi

Demirel: İkincilik gurur verdi

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda finalde ABD’ye yenilmesine rağmen gümüş madalya alan A Milli Takım ile gurur duyduklarını söyledi.

 Şampiyonanın ardından sorularını yanıtlayan Demirel, milli takımın gümüş madalya kazandığını hatırlatarak, “ABD ile final oynadık. Muazzam bir başarı oldu” dedi. Başkan Demirel, daha önce 2 kez katıldıkları şampiyonada önce 9. ve ardından 6. olduklarına dikkat çekerek, “Bu sefer ikinci olduk. Takım sporlarında bugüne kadar elde edilen en iyi derece oldu. Bu tür organizasyonları yapmak ülke sporunu geliştiren organizasyonlardır. Bundan sonra eminim ki benzeri spor dalları da buna yakın şekilde organizasyonlar üstlenecek. Bu şekilde Türk sporu daha ileri gidecek. Olimpiyat oyunları için çok iyi referans oldu” diye konuştu.
GÜMÜŞ MADALYA BİZİ GURURLANDIRDI
Milli takımın aldığı gümüş madalyadan dolayı gururlu olduklarını anlatan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Mehmet Ali Şahin, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Genel müdürümüze ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bize büyük destek verdiler. Bu başarıyla sanıyorum Türk basketbolu dünya sıralamasında epey bir basamak yükselecek. Biz sadece 3 kere dünya şampiyonasına katıldık. Bunu da üst üste 3. kez başardık. Basketbola getirdiğimiz başarı çizgisidir bu. Bundan sonra her şampiyonada yer alıp madalya kazanmak istiyoruz. Brezilya 16 şampiyonanın 15’ine katılmış. Biz daha 3.’süne katılabildik. Sırbistan, İspanya gibi ülkelerle tecrübe farkı vardı. Ama Türk basketbolu 15-20 yıl içinde çok ileri gitti.”
Bundan sonraki dönemlerde yakaladıkları çizgiyi korumaları gerektiğini anlatan başkan Demirel, “Altyapılardan yetiştireceğimiz yeni oyuncuların daha iyi olması için kariyer planlamasını kulüpleri, antrenörleri ve aileleriyle birlikte daha iyi yapmamız gerekiyor. Basketbol ülkesi olmamız için bazı ufak tefek gelişmelere ihtiyacımız var. İnşallah bunu bundan sonraki şampiyonalarda hayata geçireceğiz” dedi.
Başarıyı getiren etkenlere de değinen başkan Demirel, şunları söyledi: “Birkaç farklı jenerasyonun iyi oyuncularını bir araya getirip ekip olarak teknik kadro, oyuncu ve tabii ki yönetimiyle kenetlenmeleri başarıyı getirdi. Çok iyi kamp dönemi oldu. Hiçbir sorun yaşanmadan, oyuncular fedakarca çalıştılar. Bunun sonucunda final oynadılar. ABD’ye karşı gümüş madalya kazandılar. Bunu takım oyunuyla yaptılar. Oyuncular ve teknik kadro örnek bir şampiyona yaşattılar bize.”
Turgay Demirel, maçlar sırasında salonda bulunduğu yerden takıma destek ve enerji vermeye çalıştığını dile getirdi. Salonda görünen bir yerde olmadığını vurgulayan Demirel, “Takıma destek ve enerji vermek için bulunduğum yerden diğer seyirciler gibi maçı izliyordum. Takımımızın başarıları bizi gururlandırdı ve duygulandırdı. Geleceğe yönelik de umutlandırdı. Başta kaptan Hidayet Türkoğlu olmak üzere bütün oyuncularımız büyük bir övgüyü ve desteği hak ettiler” diye konuştu.
BİZİ DESTEKLEYENLERİ MAHCUP ETMEDİK
Demirel, turnuva boyunca kendilerine destek verenleri elde ettikleri başarıyla mahcup etmediklerini söyledi. Sezon başından gelen sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan federasyon başkanı, “Sezon sonunda antrenörümüzün hastalanması ve tedavisini bırakıp, hasta hasta devam etmesi çok büyük fedakarlık, çok büyük özveriydi. Bunları bir arada düşününce çok duygusal ve bizi düşündüren bir şampiyona çıkardık. Kalıcı bir şekilde nasıl devam edeceğimiz yönünde dersler çıkardık. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Onların yüzünü kara çıkarmadık ve mahcup etmedik” diye konuştu.
ANTRENÖR TANJEVİC’İN DURUMU
Milli takımı finale taşıyıp gümüş madalya kazandıran antrenör Bogdan Tanjevic konusundaki soruyu yanıtlayan Demirel, elde edilen başarının ardından tecrübeli antrenörle devam edebileceklerinin sinyalini verdi. Turgay Demirel, şampiyona öncesi böyle bir madalya almaları halinde teknik ekibin devam etmesini düşündüklerini belirterek, “Ekibin devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyorduk. Ama hocamızın sağlık sorunu var. 1.5 ay önce spekülasyonlar yapılıp, antrenmanlara gelemeyip bu işi yapamayacağı yönünde değerlendirmeler vardı. Ama kendisini herkes, bütün Türkiye gördü. Çok sağlıklı ve arzulu bir şekilde takımını yönetti. Son tedavi aşamasından sonra sezon içinde sağlığı nasıl olacak onu bilmiyorum. Bu bugünün konusu değil. Önümüzdeki birkaç ay içinde bunu değerlendirebiliriz. Zamanımız var. Acelemiz yok. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Litvanya’da yapılacak bu şampiyonaya doğrudan katılıyoruz. Bir iki ay içinde bu olaylar netleşebilir” diye konuştu.
HERKES ŞAMPİYONADAN MEMNUN KALDI
Şampiyonayı başarılı bir şekilde organize ettiklerini kaydeden Turgay Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük bir sorumlulukla projeye başlamıştık. Bugüne kadar en iyi şampiyonayı organize etmek için yola çıkmıştık. Bunun yanında takımımızın da en iyi başarıyı elde etmesini istiyorduk. Bu ikisini de başardık. Burada FIBA genel kurulu da oldu. Bugüne kadar yapılanlar içinde en geniş katılımlısı oldu. 170 kayıt oldu. 140’ın üzerinde katılım oldu. Japonya’da bu rakam 106 olmuştu. FIBA başkanı ve genel sekreterinin söylediklerini duyduktan sonra bu organizasyonun çok başarılı ve ses getiren bir turnuva olduğunu söyleyebilirim. Herkes çok memnun. Bir şekilde spektaküle bir şekilde şampiyonayı herkes değerlendiriyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.