Demircan’ın Konya ile ilgili iddiaları tamamen gerçek dışı!

Demircan’ın Konya ile ilgili iddiaları tamamen gerçek dışı!

Yazar Ali Rıza Demircan’ın müstehcen filmlerin en fazla Konya’da izlendiği iddiaları büyük tepki topladı. Bilişim uzmanları ise böyle bir verinin edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, böyle bir iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi

Yazar Ali Rıza Demircan’ın son haftalarda Konya ile ilgili mesnetsiz iddiaları sürekli gündeme getirmesi büyük tepki toplamaya devam ediyor.  Demircan, müstehcen film izlenirliği konusunda İslam ülkelerinin durumunun Batı’ya oranla çok daha vahim olduğunu iddia etti. İzlenme rakamlarını Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilgili birimlerinin resmi aktarımlarına dayanarak ifade ettiğini belirten Demircan, “Türkiye’de her gün değil her saat değil her 1 dakikada 2 milyon tıklama yapılıyor. Bu tıklamaların en fazla yapıldığı illerin başında dindarlığıyla mütemayiz olan Konya gelmektedir” dedi.

1-ali-riza-demircan-kimdir-nereli-kac-yasinda-eserleri-nelerdir-15430720480-x750-001.webpAli Rıza Demircan

Demircan’ın bu mesnetsiz iddiaları Konya’da büyük tepki topladı. Sosyal medya üzerinden Demircan’a özür dile çağrısı yapılmasına rağmen, Demircan bu konuda geri atmama

DEMİRCAN İDDİALARININ ARKASINDA DURDU

Yazar Demircan, Konya ile ilgili iddialarına devam ederek, eleştirilere sert bir dille cevap verdi. Ali Rıza Demircan’ın Konyalılara yönelik hakaret dolu sözleri ve “Müstehcen film izleyiciliği Konya’nın en hafif günahıdır?” yönündeki ahlaksız iftirası Konya’dan tepki topladı.  Demircan, tepki toplayan yazısında “Vay efendim Konya’nın adı +18 film izleyiciliği ile nasıl anılırmış? Ha bu arada bir Konya milletvekili de beni arayıp sorgulamaya kalkmaz mı? Saygı sınırlarını koruyarak ona gerekli cevabı verdim ve görevlerini gereğince yapmadıklarını, aldıkları milletvekilliği maaşını hak etmediklerini de haykırdım. Üstelik onları uyarı gibi takdir ve dua etmeleri gereken erdemim vardır. Dilsiz şeytanlardan olmayıp doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarsa da biz ‘Konya’nın bütün günahı keşke müstehcen film izlemek olsaydı!’ diyelim ifadelerini kullandı. Demircan’ın Konyalılardan özür dilemek yerine asılsız ve mesnetsiz iddialarını dile getirmeye devam etti. 

VPN İLE GİRİŞ YAPILAN SİTELERDEN VERİ ALMAK İMKANSIZ

İmza İnternet Teknolojileri Ortağı ve SEO Uzmanı Hasan Yaşar ise Yazar Ali Rıza Demircan’ın iddialarının bilimsel olarak bir dayanağının olmadığını dile getirdi. Türkiye’de yetişkin sitelerine girmenin yasak olduğunu kaydeden Yaşar, şunları söyledi: “Türkiye’de bu sitelere girmek mümkün değil. Girilen siteler şikayetlerin üzerine kapatılıyor.

vpn-resize-688-op-001.jpg

İnsanlar yasaklı sitelere VPN dediğimiz aracı kuruluşlar üzerinden giriş yapabiliyor. VPN üzerinden aslında bir bilgisayardan başka bir bilgisayara erişim sağlanıyor. VPN hizmeti sağlayan firmalar farklı farklı ülkelerde sunucular kuruyor. O sunuculara bağlandıktan internete giriş yapılabiliyor. Böylelikle yasaklardan kaçınarak doğrudan giriş yapılıyor. Bu tarz yetişkin içerikli sitelere girişlerin büyük bir kısmı VPN üzerinden yapılabiliyor. VPN firmaları şu kadar erişim var diye bir paylaşım yaparsa o zaman bilgi edilebiliyor. Türkiye’de Telekom şirketlerinin IP’leri sabit değil. Bu yüzden farklı şehirler gösteriliyor. Farklı farklı lokasyonlardan giriş yapılabiliyor. 

NORMAL SİTELERDE NET SONUÇLAR ELDE EDİLEMİYOR

Sosyal medya gibi mecralarda nereden yapıldığı konusunda bilgi verilirken, bu tür sitelere girişte nereden girildiği belirlenemiyor. Fakat bunlarda birebir sonuç mümkün değil. Belli tahminlerle yapılabilir. Bunun incelenmesi teknik olarak imkânsız. Doğrudan erişim yok. Cep telefonlarında lokasyon tarzı erişimler görülebilir. 

hasan-yasar-001.jpgİmza İnternet Teknolojileri Ortağı ve SEO Uzmanı Hasan Yaşar

Bir ilahiyatçının bu tarz sitelere en fazla girişin Konya’da yapıldığı yönünde bir açıklaması var. Gerçekten böyle bir istatistik varsa ben de incelemeyi çok isterim. Böyle bir ortamda sağlıklı bir veri almak mümkün değil. Normal sitelere bile girişte net bir sonuç elde edilemiyor. Ancak tahminlerde bulunabiliyoruz. İstanbul’da 20 milyona yakın insan yaşıyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 20’si İstanbul’da yaşıyor. Nüfusla oranlarsak Konya’nın birinci olma imkânı hiç yok. Nüfus yoğunluğuna göre ilk 15-20’de olması mümkün.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum