Demir Kepenkli Ev okurlarla buluşuyor

Demir Kepenkli Ev okurlarla buluşuyor

Gazeteci Çetin Oranlı’nın yayımlanan üçüncü kitabı, ‘Demir Kepenkli Ev-Anadolu Hikâyeleri’ Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Konya Kitap Fuarı’nda yarın (31 Mart Cumartesi günü) okurlarla buluşuyor.

Hikâye türündeki kitabın takdim yazısı, edebiyat alanında ‘hocaların hocası’ olarak bilinen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu tarafından kaleme alındı. On bir hikâyeden oluşan kitabın basımı Çimke Yayınevi tarafından yapıldı. Kitapta yer alan hikâyelerde köylerden kente göçle ilgili sorunlar, hayat kavgaları, hayvan sevgisi gibi konular gerçekçi bir tonda, yer yer duygusal vurgularla ele alınıyor. Prof. Dr. Saim Sakaoğlu kitap için yazdığı takdim yazısında, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Hikâyelerin şansı; mekânı iyi bilen, coğrafyasında büyüyen, yazmayı çoktan öğrenmiş bir kalemin tuzağına (!) düşmekle başlıyor. Biz sayfalar, hatta hikâyeler ilerledikçe kendimizi Sayın Oranlı’nın misafiri gibi hissediyoruz. Girip çıktığımız ev onun büyüdüğü bahçesi süsleyen bir ev… Mekânın ve tabiatın kucaklaştığı satırlarda hikâye tekniği yeri gelince bilgilendirici tanımlarla kucaklaşmakta, bir yerden sonra okuyucuyu başka âlemlere alıp götürmektedir. Havadan ve karadan tanımaya çalıştığım Ordu’muzu bu hikâyelerin ışığında biraz daha tanımış oluyorum. Galiba bu kitaptaki hikâyeler, okuyucularını, mekânı hikâyeler yoluyla sevdirmeyi amaçlamaktadır.”

ANADOLU’NUN MAYASINDA SEVGİ VE MERHAMET VAR

İlk iki kitabını ‘Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik’ ve ‘Sözün Ardı’ adı altında iletişim okurlara sunan ve halen Basın İlan Kurumu Tokat İl Müdürü olarak görev yapan Çetin Oranlı, kitapta yer alan hikâyelerin gerçek olaylara dayandığını belirtti. Oranlı şu bilgileri verdi: “Anadolu insanının yaşadığı ve çoğu zaman içine atarak eritmeye çalıştığı güçlükler, gurbet hayatı, ayakta kalma çabaları, bu zorlukların arasında hayatın tuzu biberi olan mizah, göç ve şehirleşme ekseninde ortaya çıkan kimlik sorunları, insanlar arası ilişkiler, değerler, dostluk, hayvan sevgisi bu kitaptaki hikâyelerin özünü oluşturuyor. Bir cümle ile özetlemek gerekirse; milletimizin mayasında yer alan katıksız saf sevgi ve merhamet kitabın ana temasını oluşturuyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.