Değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştiriyoruz

Değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştiriyoruz

Armağan Koleji kültürel değerleri korumak ve yeni nesillere bu değerlerin aktarılması için KOMEK Ertuğrul Gazi Kurs Merkezine bir gezi düzenledi

Gezide öğrenciler halı dokudu, halı desenlerini incelediler. Konuyla ilgili bir açıklama Özel Armağan Koleji Türkçe Öğretmeni Pınar Bağcı, kültürümüzde, medeniyetimizi oluşturan çok önemli unsurların var olduğunu ve bu değerlerin sahip çıkılmazsa kaybolacağını ifade etti.

Pınar Bağcı, "Biz öğretmenlerin en asli görevlerinden birisi topluma ve geleceğimize hayırlı hizmetler yapacak nesilleri yetiştirmektir. Bu doğrultuda okul yönetimimizin almış olduğu karar çerçevesinde öğrencilerimize kültürel ve sosyal yönleri olan etkinlikler düzenliyoruz.  Etkinliklerimizin birinde de KOMEK Ertuğrul Gazi Kurs Merkezine bir kültür gezisi düzenledik. Bu gezide öğrencilerimiz, hem atalarımızın yüzyıllar boyunca nakış nakış halıları nasıl işlediklerini gördüler, hem de el emeğinin, göz nurunun önemini öğrenmiş oldular. Öğrencilerimiz halı dokudular, halı dokuyan ablalarından bilgiler aldılar, onları seyrettiler. Kültür bir birikim işidir ve nesillerden nesillere öğretilerek aktarılır, biz böylece öğrencilerimize kültürümüzün önemli bir parçası olan halı dokumacılığını göstermiş olduk. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz, velilerimizin ve okul yönetimimizin koordinesinde devam edecektir" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.