Değerlerin kıymetini bilmiyoruz

Değerlerin kıymetini bilmiyoruz

Tahir Akyürek, "Mevlevi kültürüyle yeni yeni tanışanların sayısı hayli fazla. Toplumun bu kültürle bütünleşmesi için çaba sarf etmeliyiz. Toplum olarak değerlerimizin kıymetini yeterince bilmiyoruz" dedi.

7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin genel değerlendirmesi yapıldı. Novotel'de gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve Mevlana'nın, 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru'nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve basın mensubu katıldı.

MEVLANA ŞEHRİ EĞİTİYOR

Değerlendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Mevlana'yı anmanın yanında onu anlamak için de bir dizi çalışma yapmalıyız. Törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya dikkat çekti. Mevlana'yı anmaktaki asıl amaç bir geleneği yaşatmak. Gelecek kuşaklara aktarmak. Hz. Mevlana aynı zamanda Konya'yı eğitiyor. Mevlana sayesinde şehrimiz ve kültürümüz tanıtılıyor. Mevlana şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Yeryüzünde 3. dünya savaşının yaşandığı, Müslümanların, İslamın yıpratıldığı bir dönemde Mevlana gibi bir değerin geniş kitlelere anlatılmasını önemli buluyorum. Mevlana'ya sahip çıkmalıyız. Mevlevi kültürüyle yeni yeni tanışanların sayısı hayli fazla. Toplumun bu kültürle bütünleşmesi için çaba sarf etmeliyiz. Toplum olarak değerlerimizin kıymetini yeterince bilmiyoruz" sözlerini konuştu.

MEVLANA'YA SAHİP ÇIKMALIYIZ

İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan da, "Törenler kapsamında Konya'da 168 program icra edildi. Programlara katılım yoğun oldu. Yurt içinden devlet erkanı tarafından yoğun ilgi oldu. Birçok ülkenin büyükelçisi de törenlere katıldı. Geçen yıla göre katılım düşük değildi. Bazı gazetelerde otellerin fiyatıyla ilgili haberler yapıldı. 10-11 bin liraya otel odası satılmadı. Böyle birşey yok. Otelde yer olmadığı için online satışlarda uçak bileti gibi böyle bir fiyatlandırma çıktı. Bu sistemde sıkıntı var" açıklamasında bulundu. Mevlana'nın, 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da, törenlere yoğun katılımın olduğunu belirterek, "Mevlana'ya sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Değerlendirme toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.