Davutoğlu'nun Filipinler'de Katıldığı Forumda, Dünya Barışına Vurgu

Davutoğlu'nun Filipinler'de Katıldığı Forumda, Dünya Barışına Vurgu

Filipinler’e resmi temaslarda bulunmak için gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkent Manila'da düzenlenen "Asya Pasifik ve Türkiye'nin Dış Politikası" konulu forumuna katıldı. Burada, son yıllarda Filipinler'in ekonomik olarak geliştiğine dikkat...

Filipinler’e resmi temaslarda bulunmak için gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkent Manila'da düzenlenen "Asya Pasifik ve Türkiye'nin Dış Politikası" konulu forumuna katıldı. Burada, son yıllarda Filipinler'in ekonomik olarak geliştiğine dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasında "köprü görevi" üstleneceğini belirtti. Davutoğlu, Filipinler'in de kendi içinde bir takım problemleri olduğunu, bu bağlamda barışçıl çözümlerle başarılı adımlar atmasını takdirle karşıladığını söyledi. Sorunların çözümünde ise Türkiye'nin her zaman Filipinler'in yanında olacağını açıkladı.

Davutoğlu Ortadoğu'daki Türkiye'nin barışçıl çabalarını şu şekilde özetledi: "Balkanlar'da, Irak'ta, İsrail ile ilgili konularda, Somali'de gösterilen diplomasi çabalarıyla 12 yılda sorunların çözülmesi için proaktif bir yaklaşım ortaya koyduk. Bizler faal olmayı seçtik. Sorunlar ortaya çıkmadan sorunların çözülmesi içi çaba harcadık."

Ayrıca Davutoğlu, Suriye yönetiminden ve IŞİD terör örgütünden kaçarak Türkiye'ye gelen mülteci sayısının 2 milyona ulaştığının da altını çizdi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, küçük bir sürprizle karşılaştı. Malezya'daki bir üniversitede, 1990'lı yıllarda öğretim üyesi olarak çalışırken öğrencisi olan Mufaida Alonto isimli Filipinli bir bayan, ülkesindeki karışıklıklara karşı nasıl tavır alınması hakkında soru sordu. Yıllar sonra eski öğrencisini karşısında gören Davutoğlu, mutlu olduğunu ifade etti. Davutoğlu, barış için arabuluculuk faaliyetlerinde, empati ve sabrın önemli olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.