Davutoğlu'nu Irak Dışişleri Bakanı Caferi Karşıladı

Davutoğlu'nu Irak Dışişleri Bakanı Caferi Karşıladı

Irak'a resmi ziyaret amacıyla bu sabah başkent Bağdat'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu havalimanında Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi karşıladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Bağdat havalimanından şehir merkezine geçen Başbakan...

Irak'a resmi ziyaret amacıyla bu sabah başkent Bağdat'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu havalimanında Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi karşıladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Bağdat havalimanından şehir merkezine geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki günlük resmi temaslarına Irak Başbakanı Haydar İbadi ile Başkanlık Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesiyle başladı.

Davutoğlu'nun, İbadi ile görüşmesinin arından Irak Cumhurbaşkanı Fuad Mahsum, Parlamento Başkanı Salim EL Cuburi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmelerde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'nın Ankara’da yapılması, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgedeki güvenliğin değerlendirilmesinin ele alınması bekleniyor.

Davutoğlu'nun Türkmen milletvekileri ile de bir toplantı yapacağı öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu, Bağdat temaslarının ardından Erbil’e geçerek Kürt yönetimi yetkilileri ile bir araya gelecek.

Davutoğlu'nun Irak ziyareti, eski Başbakan Nuri el Maliki hükümeti ile sorun yaşayan Türkiye'nin yeni Başbakan Abadi ile ilişkileri yeniden canlandırmak istediği şeklinde yorumlanıyor.

Davutoğlu'nun programı kapsamında Türkmen milletvekileri ile de toplantı yapması bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.