Davutoğlu'ndan vize muafiyeti açıklaması

Davutoğlu'ndan vize muafiyeti açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Genişlemeden Sorumlu Bakanı Füle, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström ve genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile düzenlendiği ortak basın toplantısında, 16 Aralık'ta vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını açıkladı.

'EN GEÇ ÜÇ BUÇUK YIL İÇERİSİNDE..'

"Brüksel'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün bu mutabaka ulaştık" diyen Davutoğlu, "Türkiye'nin vize muafiyeti ile geri kabul anlaşması bağlamında Türk vatandaşlarına tam vize muafiyeti konusunda sürdürdüğümüz sürecin sonudur. Birçok engelleri birlikte aştık. Bugün mutlulukla ifade ediyorum tarih boyu Avrupa'nın parçası olan ve öyle addeden Türk halkı bundan sonra en geç üç buçuk yıl içinde tam vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır. Bunun ilk adımını 16 Aralık'ta atacağız. Bunu güzel bir haber olarak halkımızla paylaşmayı büyük bir onur olarak görüyorum" dedi.

'HAYIRLI OLSUN'

İçişleri ve Avrupa Birliği bakanlıklarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Ülkemize halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.