Davutoğlu'ndan “parti  binası” talimatı

Davutoğlu'ndan “parti binası” talimatı

Davutoğlu, Konya ekibine “İl başkanlığı için bina bakın” talimatını verdi. Ayrıca oluşturulan isim havuzu içinde “il başkanlığı için de isimler değerlendiriliyor” bilgisine ulaşıldı

Yeni parti kuracak olan eski Başbakan Davutoğlu, Konya çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti'den istifa eden, kısa bir süre sonra yani Kasım ayı içinde yeni partisini ilan etmesi beklenen Konyalı eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun ekibi, Davutoğlu tarafından gelen talimatla Konya'da il başkanlığı binası araştırmasına başladı. Ayrıca yeni oluşum içinde yer alabilmek için gelen talepler üzerine oluşturulan isim havuzu içinde bazı isimlerinde il başkanlığı için değerlendirmeye şimdiden tabi tutulduğu öğrenildi.

BİNA İÇİN 8-10 YERE BAKILIYOR

Davutoğlu ve ekibinin, kurulacak partinin Konya'daki il başkanlığı binasının merkezi bir yerde, ulaşımı kolay olması konusunda hem fikir olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Yeni oluşumun Konya'dan sorumlu ekibinin ise bu kapsamda 8-10 yere il başkanlığı binası için baktığı öğrenildi. Davutoğlu ile birlikte yol yürüyecek olan Konya ekibinin özellikle birkaç yere baktığı belirtildi. Ekibin özellikle Şerafettin Camii'nin karşısında yer alan Vakıfbank'ın bitişiğinde eskiden dil kursu olarak hizmet veren 3 katlı bir binanın da değerlendirildi söylendi. Ayrıca Kasım ayının ortasına doğru il başkanlığı binasının tutulmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSİMLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Yeni oluşumun Konya il başkanlığı için havuzda toplanan bazı isimler üzerinde çalışıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. İl başkanlığı için toplumda karşılığı olan, şaibesi olmayan ve siyaseti yakından bilen, herkesin kabul edeceği bir isim üzerinde karar kılanacağı bilgisine de ulaşıldı. Ayrıca yeni oluşumun il başkanı için özellikle “Avukat” kısacası meslek kriterinin olmayacağı da aktarıldı. Yeni oluşum için hayati önem taşıyacağı söylenen Konya'nın il başkanlığı için nihai kararı ise Davutoğlu'nun vereceği kaydedildi. Alınan bir diğer bilgiye göre Davutoğlu'nun hedefinin il ve ilçe teşkilatlarında tüm meslek gruplarının temsil edilecek bir yapıyı oluşturmak olduğu da öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum