Davutoğlu: Suriye rejiminin halkıyla barışması lazım

Davutoğlu: Suriye rejiminin halkıyla barışması lazım

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki iç savaş ve bayramda da devam eden saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki iç savaş ve bayramda da devam eden saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

"RUSYA İLE TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR"

Suriye rejiminin kendi halkıyla barışması gerektiğini belirten Davutoğlu şu ifadelere yer verdi: "Maalesef BM Güvenlik Konseyi, Suriye rejimine kuvvetli mesajlar verememiştir. Biz, Cenevre mutabakatı çerçevesinde, bir geçiş hükümetinin kurulması yönünde temasların hemen kurulmasını destekliyoruz. Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır arasında da benzer istişarelerin yapılmasını destekliyoruz. Bu süreçte, Suriye halkına karşı eli kana bulanmamış bir geçiş hükümeti kurulmalıdır. Varolan rejime meşruiyet sağlayan bir politikayı kimsenin beklememesi lazım. Suriye rejiminin kendi halkıyla barışma iradesi göstermesi lazım. Rusya ile de bu konuda temaslarımız sürüyor."

"CÜNEYT İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Kaybolan gazeteci Cüneyt Ünal ile ilgili de açıklama yapan Davutoğlu; "Kaybolan arkadaşımız için her türlü teması yaptık. Etkili olabilecek bütün uluslararası çevrelerle temaslarımızı sürdürdük. Kendisi görevini yaparken, Suriye rejimi tarafından eline bir takım silahlar tutuşturularak savaş suçlusu gibi gösterilmeye çalışıldı. Cüneyt'in ailesine, yurduna kavuşması için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bütün kanalları kullanarak, elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz, göstereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.