Davutoğlu Şam'da tanklar Türkiye sınırında

Davutoğlu Şam'da tanklar Türkiye sınırında

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye lideri Esad'la bir arada. Davutoğlu, Erdoğan'ın mesajını Esad'a iletirken, tankla da Türkiye sınırına en yakın bölgede operasyon başlattı

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, Şam havaalanında Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülfettah Ammura ve Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon karşıladı.
Bakan Davutoğlu, ziyareti sırasında, Suriye'deki şiddet olaylarının sona erdirilmesi çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a iletecek.
DAVUTOĞLU-ESAD GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi.
Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de şiddetin bitirilmesine yönelik mesajını iletmek üzere bu sabah Şam'a gitmişti.
Bakan Davutoğlu'nun Esad ile görüşmesine Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de katılıyor.
 
TANKLAR, TÜRKİYE SINIRINA YAKIN BİNNİŞ KASABASINA GİRDİ
Suriye'de tanklar, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Binniş kasabasına girdi.
Görgü tanıkları, Binniş kasabasına zırhlı araçların girdiğini bildirdi.
Reuters ajansının sorularını yanıtlayan bir kasaba sakini, tüm kasabanın teravih namazından sonra gösterilere katıldığını, zırhlı araçların bu yüzden kasabaya girdiğini söyledi.
Bu arada, zırhı araçların Suriye'nin petrol üretim bölgesi olan Deyr Ez Zor kentinin merkezine de girdiği ifade edildi. Askerlerin evlere baskın düzenlediği, tutuklamalar yaptığı kaydedildi.
BİR YANDA GÖRÜŞME DİĞER YANDA SİVİLLERE YÖNELİK OPERASYON: 6 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
Suriye'de, bugün güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.
Suriye'deki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve insan hakları eylemcileri, Türkiye'ye yakın İdlib bölgesinde bu sabahtan beri düzenlenen operasyonlarda iki kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.
Deyr Ez Zor'da da ağır yaralı bir kadın ile bir erkeğin hayatını kaybettiği, Huayka semtinde en az 17 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Aynı kaynaklar, Beşşar Esad rejimine karşı muhaliflerin kalelerinden kuzeydeki Hama'da da iki sivilin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirttiler.
Suriye ordusunun, operasyon yaptığı bölgelere çok sayıda tank ve askeri araç gönderdiği bildiriliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.