Davutoğlu: Meclis Demokrasi Zaferi Kazandı

Davutoğlu: Meclis Demokrasi Zaferi Kazandı

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, darbe girişimini milletin onuruna yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, darbe girişimini milletin onuruna yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. Davutoğlu "Bir milletin onuru meclisinde temsil edilir. Meclisimize saldırıldı. Kara bir gün yaşanması için alçak hain odaklar tarafından her şey yapıldı" diye konuştu.

Türkiye Büyük millet Meclisi'ne gelişinde konuşan Davutoğlu, Meclis'in demokrasi zaferi kazandığını belirterek, "Bir destan yazılmıştır. Bu demokrasi destanıdır. Meclisimiz savaş kazanmış bir meclisti. Savaş şartlarında kurulan bir Meclis'ti. Şimdi de bir demokrasi zaferi kazandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik bir süreçte dirayetli bir yönetim gösterdiğinin altını çizen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bu kritik süreçte dirayetli yönetimi doğru ve sağlam duruşu ile Türkiye'de sadece milletimiz geleceği açısından değil devletin bekası açısından da başkomutanlık vazifesini en iyi şekilde deruhte etmiş ve milletimize güven ve direnme gücü verecek bir liderlik sergilemiştir. Ayrıca Başbakanımız, hükümetimiz taviz vermeden çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür. Sayın Meclis Başkanı Meclis'in onurunu büyük bir vakarla korumuştur."

1 Kasım'da yapılan genel seçimleri hatırlatan Davutoğlu, "Bu Meclis yüzde 85'i aşkın bir katılımla oluştu.. 10 ağustos 2014'te de milletimiz kendi iradesi ile doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı'nı seçti. Dolayısı ile milli irade konusunda kimse tereddüt edemez ve bu milli iradenin tecelligahı olan Meclis'imiz her zaman açık ve her zaman milletin iradesine sahip çıkacak şekilde hazır ve nazır olacaktır" vurgusunu yaptı.

"Kimse dün gece yapılan bu alçakça saldırıyı TSK'ya mal edemez" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Silahlı kuvvetlerimiz başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere bütün kademesi ile bu darbe karşısında direnç göstermiştir. TSK'nın devlete bağlı unsurları demokrasiye bağlı unsurları, milli iradeye bağlı unsurları Türkiye'de bir daha darbe olmasına hiçbir zaman imkan vermeyecek onurlu bir tavır sergilemişlerdir. Bu anlamda da devletimizin yeniden inşası bağlamında da en temel taş olduğunu ve gerçek anlamda milli orduya sahip olduğumuz ortaya konmuştur."

Türkiye'nin dün topyekün bir mücadele ile demokrasi savaşı verdiğini kaydeden Davutoğlu, darbe teşebüsüne tepkisini gösteren medya kuruluşlarını da kutladı. Davutoğlu, "Milletimize geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Çünkü milletimiz bir destan yazdı. Demokrasi zaferimiz mübarek olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum