Davutoğlu: Hepiniz Bizim İçin Eşit Vatandaşlarsınız

Davutoğlu: Hepiniz Bizim İçin Eşit Vatandaşlarsınız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Avustralya’daki Türklere 'hepiniz bizim için eşit vatandaşlarısınız' diye seslendi.Yurtdışındaki vatandaşların her birinin Türkiye’nin gönüllü elçileri olduğunu...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Avustralya’daki Türklere 'hepiniz bizim için eşit vatandaşlarısınız' diye seslendi.

Yurtdışındaki vatandaşların her birinin Türkiye’nin gönüllü elçileri olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Onlar yürüdükçe, bizi temsil ettikçe, bulundukları çevrede Türkiye’yi tanıttıkça Türkiye’nin itibarı, gücü ve dışarıdan görüntüsü olumlu yönde değişir.” dedi.

Davutoğlu, “Bizim size karşı görevimiz, al bayrağı gördüğünüzde ‘işte benim bayrağım, benim ülkem’ diye gurur duyabileceğiniz bir Türkiye Cumhuriyeti devleti performansı sergilemek. Yani namerde muhtaç olmamak ve sizi namerde muhtaç etmemek.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, gurbetteki Türklerin görevlerinin ise Türkiye ile dua, gönül, kültür, dil bağını koparmaması ve yeni nesillerin de koparmasına izin vermemeleri olduğunu söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Hangi etnik, mezhebî, bölgesel geçmişe sahip olursanız olun hepiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Aranıza herhangi bir fitnenin girmesine izin vermeyin.”

Davutoğlu, on yıllarca süren bir yarayı kapatmak için çözüm süreci yürüttüklerini belirterek, “Bir daha kardeşlerin arasına kimse fitne sokmasın diye. Herkes demokratik hakkını en iyi şekilde kullansın ama aynı zamanda eşit vatandaşlık hakkını da kullanabilsin diye.” ifadelerini kullandı.

Hitap ettiği Türklere, “Hepiniz bizim için eşit vatandaşlarsınız. Hepimiz gözümüzün nurusunuz.” diye seslenen Davutoğlu, “Kimse bizim hükümetimizden, devletimizden böyle bir farklılık yapacağı beklentisi içinde olmasın.” diye konuştu.

“TÜRKİYE, ARTIK AYAĞINA TAKILAN PRANGALARI KIRMIŞTIR”

Avustralya’dan da çok sayıda askerin katıldığı Çanakkale Savaşı’na da değinen Davutoğlu, “Eminim şimdi siz yolda yürürken Çanakkale Savaşı’nda onurlu bir şekilde direnmiş bir neslin torunları olarak Avustralyalılarla göz eşiğinde, yani başınız dik bir şekilde konuşuyorsunuz.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin dış borca mahkum olması, dünyanın saygı duymadığı bir siyasal yapıyla yönetilmesi, iç çekişmeler ve bunalımlarla anılması durumunda bunun Türkiye-Avustralya ilişkilerini etkilediği kadar buradaki Türklerin konumunu da etkilemiş olacağını dile getirdi. Davutoğlu, “Bundan emin olunuz, Türkiye artık ayağına takılan prangaları kırmıştır. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin önünde kimse duramayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.