Davutoğlu, Cumayı Yayla Camii'nde Kıldı

Davutoğlu, Cumayı Yayla Camii'nde Kıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazını Bahçelievler Yayla Camii'nde kıldı. Davutoğlu, namaz sonrası Yayla Mahallesi'nde akraba ziyaretlerinde bulundu. Başbakan Davutoğlu, öğle saatlerinde Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na geldi. Buradan da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazını Bahçelievler Yayla Camii'nde kıldı. Davutoğlu, namaz sonrası Yayla Mahallesi'nde akraba ziyaretlerinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, öğle saatlerinde Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na geldi. Buradan da Bahçelievler'deki Yayla Camii'ne geçti. Cuma namazını Yayla Camii'nde kılan Davutoğlu, çıkışta vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra da yürüyerek bir alt caddedeki, eskiden ikamet ettiği binaya geçti. Bu binada teyzesinin oğlunu ziyaret eden Davutoğlu, tekrar yürüyerek başka bir caddedeki akrabasına gitti. Esnafla konuşan Davutoğlu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Davutoğlu, "Benim için çok önemli bir ziyaret gerçekleştiriyorum. İlkokul 4. sınıfta geldiğim, yaklaşık 45 sene, bütün çocukluğumun, gençliğimin geçtiği Bahçelievler Yayla. O zamanlar burada sadece güzel bahçeli evler vardı. Okulumuz ve geniş arsalar vardı. O yıllar tabi çok güzel hatıralarla geçti. Buradaki her bir komşu ile özel hatıramız var. Komşularımız vardı, biz buraya taşındığımızda onlar burada oturuyorlardı. Rahmetli annemin babamın dostları. Onların ellerini öpüp hayır dualarını alacağız. Birçok akrabam bu mahallede.Teyzemin çocukları, amcamın çocukları, ablam, kardeşlerim. Geçen bayramı Konya'da geçirmiştik, bu bayramı İstanbul'da geçirmeye karar verdik. Buradaki her bir esnafı tanırım. Burada Kanarya Berberi var. 74'den beri tanırım. Berberimdi benim. Büyük bir muhabbetle karşıladılar. Çocukluğumuzda oynadığımız sokaklar. Cuma namazını kıldığımız cami de çok küçük bir mahalle camisi idi. Şimdi başlı başına bir ilçe oldu burası. Ben hem ziyarette bulunuyor hem de helallik istiyorum. Özellikle yaşlılardan. Babamla uzun yıllar dükkan komşuluğu yapmış olan Fahri Amca var. Onu da ziyaret edeceğim. Helallik isteyeceğiz. Allah mahalle kültürünün devam etmesini nasip etsin. Burada beni karşılayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.