Dava açana ek   MTV iade edilecek

Dava açana ek MTV iade edilecek

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit ödeme süresinin geride kalmasının ardından henüz ödeme gerçekleştirmeyen vatandaşlar iptal edilip, edilmediğini ve iptal olursa ödedikleri parayı geri alıp, alamayacağını araştırıyor.

MTV’ye itiraz için süre dün doldu. Bu tarihe kadar dava açmayanlar Anayasa Mahkemesi’nden iptal kararı gelse de ödedikleri vergiyi geri alamayacak.

Her yıl iki taksit halinde ödenen MTV, bu yıl iki kez, toplamda dört taksit halinde ödenecek. Bir defaya mahsus olmak üzere alınacak olan ek MTV ödemesi için son gün geride kaldı. MTV ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), “Ek MTV’yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir” açıklamasında bulundu.

DÜN SONA ERDİ

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı vermesi halinde ek MTV ödemelerinin ancak 7 Eylül’e kadar dava açılması halinde iade alınabilecek, dava açmayanlara iade yapılmayacak.

Anayasa Mahkemesi’nin 7 Eylül’e kadar iptal yönünde karar verip yürütmeyi durdurması halinde ek MTV tümden yürürlükten kalkacak ve ödeme yapanlar paralarını geri alabilecekler. Ancak sadece dava açanlar yönünden iade hakkı doğacak. Olası bir iptal kararının ardından iktidarın yeni bir kanun çıkarıp herkese iade imkanı vermesi halinde ise iade herkesi kapsayacak.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.