Darfur, misyonerlerin kıskacında

Darfur, misyonerlerin kıskacında

Konya Aydınlar Ocağının 2010 yılı ilk Salı Sohbetinde, Afrikada yaşayan Müslümanlar ve nüfusunun yüzde 83ünü Müslümanların oluşturduğu Sudan gündeme geldi.

Sille Kültür Evi’nde, geçtiğimiz sene kurban bayramında Darfur-Sudan’a götürdükleri yardımlar ve orada edindikleri izlenimleri anlatan yardım organizatörü Dr. Fatih Soydemir ve arkadaşları Av. Mustafa Doğan ile İnşaat Mühendisi Tamer Kalender, “Afrika ve Darfurlular, savaş, açlık, susuzluk, yoksulluğun eşiğinde ve misyonerlerin kıskacında can çekişiyor” diye görüş belirttiler.
Dr. Fatih Soydemir, Sudan’ın 40 milyon nüfusa sahip olup yaklaşık 2,5 milyon kilometrekare toprağıyla Türkiye’nin üç katı büyüklüğünde bir Afrika ülkesi olduğunu söyledi. Sudan’ın yıllık ihracatının 10 milyar dolar civarında olup, kişi başına düşen milli gelirinin de 650 dolar olduğunu ifade eden Dr. Soydemir, 7 milyon nüfusa sahip Darfur’un topraklarının da Fransa büyüklüğünde olduğunu belirtti. Dr. Soydemir, Darfur’da geçtiğimiz Kurban Bayramında çeşitli yardım kuruluşlarının binin üzerinde kurban kestiğini, gıda ve giyecek yardımında bulunduklarını kaydetti. Darfur’u, Türkiye’den ilk defa olarak T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006’da ziyaret ettiğini hatırlatan Dr. Soydemir, Darfur’da TİKA ve Kimse Yok Mu derneğinin faaliyet gösterdiği belirterek “Türk Kızılay’ının kurduğu hastanede her gün bine yakın hastanın muayene edilip ameliyatı yapılıyor” dedi.
Dr. Soydemir, Darfur’daki yetim çocukların organ mafyası ve insan pazarlayan kuruluşlar tarafından Fransa’daki ailelere 50 bin Avro’ya pazarlandığını söyledi.
Dr. Soydemir, “Darfur’da 100’ün üzerinde yardım örgütü var. Bunların 98’i kiliselere ait. Misyonerlerin üç amaçları var: Birincisi, Darfur’un Hıristiyanlaştırılması. İkincisi, Darfur’un Sudan’dan ayrılması. Üçüncüsü, Darfur’daki yeraltı petrol ve uranyum kaynaklarından faydalanmak.Misyonerlik faaliyetlerine karşı durabilmek için Kur’an kurslarındaki bazı talebeler daha özel yetiştirilerek diğer civar yerlere irşad ekibi olarak gönderilebilir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.