Danimarka'da Siyasi Parti Pyd'ye Bağışta Bulundu

Danimarka'da Siyasi Parti Pyd'ye Bağışta Bulundu

Danimarka’daki siyasi partilerden Enhedslisten (Kızıl-Yeşil Birlik) Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı mücadele eden Kürt gruplara bağışta bulundu. Enhedslisten Kürtlere 53 bin 500 kron bağışladı. Bugün Suriye Kürt Demokratik Birlik...

Danimarka’daki siyasi partilerden Enhedslisten (Kızıl-Yeşil Birlik) Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı mücadele eden Kürt gruplara bağışta bulundu. Enhedslisten Kürtlere 53 bin 500 kron bağışladı.

Bugün Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Salih Müslim ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Enhedslisten Milletvekili Nikolaj Villumsen söz konusu bağışı kamuoyuna açıkladı. Toplantı sonrasında Villumsen 53 bin 500 Kronluk çeki (yaklaşık 9 bin dolar) Salih Müslim’e teslim etti. Villumsen söz konusu bağışın bölgedeki çaresiz insanlara destek olmak için verildiğini söyledi. Villumsen şöyle konuştu: “14 günden bu yana IŞİD Suriye’nin kuzeyindeki 400 bin Kürdün ve Hıristiyan’ın yaşadığı Kobani şehrine şiddetli bir şekilde saldırıyor. IŞİD orada yaşayan insanların kafalarını kesiyor. Bu yüzden olağandışı bir adım atarak Suriye’deki bir partiye yardımda bulunuyoruz.”

Bu arada söz konusu bağışın akabinde bir açıklama yapan Kopenhag Üniversitesi uzmanlarından Daniella Kuzmanoviç’in PYD’nin PKK ile bağlantısı olduğu için Enhedslisten’in yaptığı bağış ile riskli bir alana girdiğini söyledi. Bilindiği üzere PKK Avrupa Birliği ve ABD’nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.

Enhedslisten’in halihazırda 179 sandalyeli Danimarka Parlamentosu’nda (Folkentinget) 12 temsilcisi bulunuyor. Enhedlisten geçmişte Roj TV davası sırasında da Kürtlere yakın bir çizgi benimsemişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.