Damla Yılmaz: İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

Damla Yılmaz: İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

Siyasi Partilerin Konya’daki kadın kolları başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz 

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

Kadına yönelik her türlü duygusal psikolojik ve fiziksel şiddet, toplumda var olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olarak, erkeğin kadın üzerinde tahakküm kurmasının ve kadını baskı altına almasının yollarından birisidir. Bu sebeplerle de, esas olarak çözülmesi gerekenin kadın ve erkek arasındaki eşitsizlik sorunu olduğu, kadına yönelik her türlü şiddetin, eşitsizlik sorununun çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak ortadan kalkacağı noktada İstanbul Sözleşmesi büyük bir önem taşır.  Uzun bir süredir çarpıtılarak kamuoyunda hedef gösterilen İstanbul Sözleşmesi hiçbir gerekçe gösterilmeden bir gece yarısı fesih edilmiştir. Fesih edildiği tarihten itibaren bir gün bile geçmeden kadın cinayetleri devam etmiştir….

İstanbul Sözleşmesi neden önemlidir?

Şiddete maruz kalan veya kalma ihtimali ile her an burun buruna yaşayan kadınlar için İstanbul Sözleşmesinden geri çekilme kararı ; kadına yönelik şiddet yoluyla , eşitsizliğin yeniden üretileceğinin göstergesidir. Kadına yönelik her türlü şiddet ve kadın erkek eşitsizliği problemiyle ilgili eş zamanlı olarak mücadele verilmesi gereklidir. Bu gerçekten hareketle ilk önce uluslararası arenada kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla İstanbul Sözleşmesi çok önemlidir. Böyle önemli bir konuda önemli  bir adımı , mecliste ki tüm partilerin oybirliği ile kanunlaştırdığı İstanbul Sözleşmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yani milletin iradesi yok sayılarak  fesih edilemez.

İstanbul Sözleşmesi neden önemlidir?

Kadın erkek eşitliği yaşamımızın her alanında uygulanmalıdır. İstanbul sözleşmesi kadınlarımızın uğradığı  duygusal, psikolojik, fiziksel her türlü şiddeti önlemek için mücadele etmesine, kadınların toplumsal yaşamın her alanında özgür ve eşit bir bireyler olarak yer almalarına katkı sağlamaktadır. İstanbul Sözleşmesi aynı zamanda kadınların uğradıkları şiddetin önüne geçilebilmesi için eğitiminde önemini vurguluyor. Yine sözleşme şiddetin her türlüsüne maruz kalmış kadınlar için uzman desteği sağlıyor.İstanbul Sözleşmesine sanılanın tersine toplumun büyük çoğunluğu tarafından destek vardır.  Her gün birden fazla kadın cinayetinin işlendiği ülkemizde kadınları yaşatmak için ne yapabiliriz sorusunu kendimize sormalıyız. İşte tamda bu noktada İstanbul Sözleşmesi kadınların can simididir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK sayesinde dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce eşit haklara sahip olan biz kadınlar, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İstanbul Sözleşmesi benim hakkımdır, senin hakkındır.

İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir.

İstanbul sözleşmesi YAŞATIR!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.