Daikin Türkiye, 162 Ülke Arasında 'Büyüme Şampiyonu' Oldu

Daikin Türkiye, 162 Ülke Arasında 'Büyüme Şampiyonu' Oldu

İklimlendirme sektörünün Japon devi Daikin, faaliyet gösterdiği 162 ülke arasında en hızlı büyümeyi Türkiye’de kaydetti.

İklimlendirme sektörünün Japon devi Daikin, faaliyet gösterdiği 162 ülke arasında en hızlı büyümeyi Türkiye’de kaydetti. Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, 2 yıllık sürede 2 kat büyüdüklerini belirterek, "Bu yılı yüzde 30 büyüyerek 670 milyon lira ciro ile kapatacağız. Radyatör ve kombinin yanı sıra Avrupa’ya klima ihracatına da başlıyoruz. Hedefimiz 5’inci yılın sonunda 5 kat büyüme ile 1 milyar lira olan ciroya ulaşırken, Daikin Türkiye’yi bölge için stratejik üs yapmak." diye konuştu.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen yılın ilk yarısının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Hasan Önder, evlere beyaz eşyaların bir, klimaların ise birden fazla veya her odaya alındığına dikkat çekti. Airfel markasını satın alarak Türkiye’de doğrudan yatırımcı olduklarını, 2011 yılında 339 milyon lira olan ciroyu yılın ilk yarısında yakaladıklarını belirten Önder, söz konusu büyümeyi mevsimsel etkilerden dolayı split klima satışlarının beklendiği gibi olmamasına karşın elde ettiklerini aktardı. Daikin Türkiye’nin 165 ülke arasında en çok büyümeyi elde ettiğini belirten Önder, şunları kaydetti:

"Türkiye direk dikkat çekti. Bizim için sevindiriciydi. Bu durum Türk insanının adaptasyon kabiliyetini gösteriyor. Teknoloji ne kadar yüksek olursa olsun, eğer iyi yönlendirme olursa ciddi derecede adapte olabiliyoruz. Türkiye’den yönetici adayları istenmeye başlandı. Ciddi derecede yönetici adayı ihraç ediyoruz şu anda Avrupa’ya. 2 arkadaşımızı yolladık. Yeni mezun arkadaşlar. Fakat yeni mezun arkadaşlar orada Avrupalının yaptığı işi bir haftada bitirebiliyorlar. Çok hızlılar, yeni nesil de çok iyi geliyor. Onun için Türk yöneticilerin zamanı. Bu önümüzdeki 10 yılda da öyle gözüküyor. Avrupalı yöneticiler durgun suda çok iyiler. Her şey süt limansa müthiş yöneticiler ama ortam biraz kaotikleşince ciddi derecede şaşırıyorlar. Bizim de tam tersi. Durgun suda çok kötüyüz, maksimum kaotik ortamda Türk yöneticiler parlıyor."

Daikin Türkiye’nin Avrupa’ya kombi ve radyatörün yanı sıra split klima ihracatına da başlayacağını açıklayan Önder, "Bütün Daikin şirketlerine Türkiye’den ihracat yapıyoruz. Ve en son teknoloji ile üretilen klimaları ihraç ediyoruz. Bu ülkemiz için çok iyi oldu." şeklinde konuştu.

Daikin Türkiye CEO’su Önder, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.