Cumhuriyet'in 91. Yıl Dönümü Erzurum'da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in 91. Yıl Dönümü Erzurum'da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümü Erzurum'da coşkulu törenlerle kutlandı. Erzurumlular havanın da güneşli olmasının etkisiyle sabah saatlerinde tören alanını doldurdu. Törenler, Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesi'nde düzenlendi. Vali...

Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümü Erzurum'da coşkulu törenlerle kutlandı. Erzurumlular havanın da güneşli olmasının etkisiyle sabah saatlerinde tören alanını doldurdu.

Törenler, Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesi'nde düzenlendi. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9. Kolordu Komutanı Şeref Öngay, tören aracıyla vatandaşların bayramını kutladı. Vali Altıparmak, Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Altıparmak, Cumhuriyet'i kuran şehir Erzurum'da söz konusu bayramı yaşamanın ve kutlamanın ayrı bir onuru olduğunu ifade etti. Türkiye'nin onurlu yürüyüşünün ebed müddet devam edeceğini belirten Vali Altıparmak, "Bu Cumhuriyet yürüyüşü ebediyyen devam edecek. Bu onurlu mücadele yürüyüşünü kimse durduramayacak." dedi. Vali, törene katılan gençlere de milli ve manevi değerlerle kuşanmış, evrenselliğe ulaşma yolunda çok çalışmalarını ve kitap okumaları çağrısında bulundu.

Törenler; öğrencilerin şiir okuması, Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin konseri, 750 öğrenciden oluşturulan koronun türkü seslendirmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

Bu arada, geçen yıl ilki düzenlenen Cumhuriyet Onur Ödülü'nün ikincisi Vali Ahmet Altıparmak tarafından, eğitim alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Sıtkı Alp'e verildi. Konya Ermenek'te maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle Cumhuriyet resepsiyonu ile diğer kutlamalar iptal edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.