Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Ve Tv Kuracak

Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Ve Tv Kuracak

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, kadın doğum ve çocuk hastanesinin onayının çıktığını açıklayarak, önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını açıkladı. Kocacık, üniversite bünyesinde radyo ve televizyon...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, kadın doğum ve çocuk hastanesinin onayının çıktığını açıklayarak, önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını açıkladı. Kocacık, üniversite bünyesinde radyo ve televizyon ile Kangal Köpeği Araştırma Merkezi kuracaklarını müjdeledi.

Cumhuriyet Üniversitesi yeni akademik yılını açtı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın helikopterin düşmesi sonu şehit olan asker cenazelerine katılması nedeniyle hazır bulunamadığı açılış töreninin bazı bölümleri iptal edildi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yaptığı açılış konuşmasında üniversite ilgili bilgiler verdi. Üniversitede 16 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 4 enstitü, 1 devlet konservatuarı, 22 adette araştırma merkezi bulunduğundan bahseden Kocacık, “Şuan ek kontenjandan gelen öğrencilerle beraber, yaklaşık 49 bin adet öğrencimiz var. Bu yıl 10 bin 35 kişi üniversitemizi tercih etti. Genel öğrencilerin yüzde 33’ü Sivas’tan yüzde 67’si ise Sivas dışından geliyor.” dedi.

“ULAŞIM SORUNU BİTECEK”

Artan öğrenci potansiyeline ek olarak çeşitli önlemler aldıklarını belirten Rektör Kocacık, “Mevcut yemekhaneye ek olarak ikinci bir yemekhane yapılıyor. Barınma konusunda yeni yapılacak yurtlarla birlikte 10 bin kişilik kapasiteye ulaşacağız. Fadlum köprüsü, Yenişehir’den üniversiteye yapılacak yeni kavşak ve hızlı tren istasyonunun üniversitede yer alacak olması gibi önlemlerle ulaşım konusunda çok çok dahi iyi konumda olacağını ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi konusunda da bilgiler veren Kocacık, yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin kabul edildiğini ve 2015 yılında yapımına başlanacağını söyledi. Rektör Kocacık, üniversite bünyesinde 2015 yılında radyo ve televizyon kuracaklarının da sözünü verdi. Ayrıca Kangal köpeği araştırma merkezi kuracakları müjdesini de verdi. Üniversiteler liginde de yukarılara çıkmak için çalıştıklarını anlatan Kocacık, bilimsel araştırma projelerine göre tıp ve sağlık birimlerinde 27., öğrenci sayısı bakımından 18., hoca başına düşen öğrenci sayısı bakımından 25. sırada olduklarına değinerek, “2015 yılında planladıkları İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin yapılmasıyla birlikte bilimsel araştırmaların hız kazanacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında, Sivas için önemli olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin gelişmesinin Sivas’ı da beraberinde geliştirdiğini söyledi. Vali Alim Barut da otobüs kazasında yaralıların tedavisi için çaba harcayan üniversite hastanesi personeline teşekkür etti. Tarih ve kültür kenti Sivas’ı öğrencilere anlatan Vali Barut, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin bir arada bulunduğu kent meydanının Türk tarihinin özetini barındırdığını aktararak, öğrencilerin bu tarihi yaşadıktan sonra Sivas’ın birer elçisi olmalarını arzu ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından akademik yıl açılışının ilk dersini Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin verdi. Grip hastalığı ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Engin, gribin çeşitleri ile ilgili bilgi verdi. Rektör Kocacık, ders sonrası Doç. Dr. Aynur Engin’e plaket verdi. Akademik yıl açılışına il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.