Cumhuriyet Bayramı'nın 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı'nın 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.    Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri...

Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

    Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri ile devam etti. Bulvarda düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Gençliğe Hitabe'nin ilk paragrafını okuyarak "Bu seslenişin omuzlarımıza yüklediği ağrı sorumluluğun idrakindeyiz. Bugün Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı büyük kuvvet ile yürüklerimizi birleştirdiği bu günde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hepinizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun." dedi.

    Karaman'ın Ermenek ilçesinde, madende mahsur kalan işçilerin sağ kurtulması dileğinde de bulunan Güvençer, “Yüreğimizin bütün Türkiye genelindeki vatandaşlarımızla birlikte Ermenek’te işçi kardeşlerimizle olduğunu bir kez daha dile getiriyorum. Tüm kardeşlerimiz için en kısa zamanda sağlıkla kurtuluş diliyorum.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından kutlama etkinlikleri, öğrenciler, izci grupları ve askerlerin geçit töreni ile devam etti. Askerlerin tören geçişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

    Öte yandan, Kahramanmaraş Valiliği'nin akşam düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ermenek'teki maden kazası nedeniyle iptal edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.