Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da Törenle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da Törenle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da coşku ile kutlandı. Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerde Vali Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye...

Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da coşku ile kutlandı. Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerde Vali Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, öğrenci grupları ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından törende konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman, “Milletçe coşku, heyecan ve kıvanç içinde kutladığımız bir Cumhuriyet Bayramı'nı daha yaşıyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 91'inci yılını kutladığımız gündür. Bugün bir milletin hürriyet ve istiklal uğruna nice destanlar yazarak var olma mücadelesini kazandığı, devletler ve milletler arenasında ben de varım dediği günün bayramıdır. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Devletimiz, Cumhuriyet'in ilanı ile milletine hak ettiği değeri vererek Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkeler ile modern bilim ve ilmin öncülüğünde bölgesinde örnek alınan bir ülke haline gelmiştir. Ne haramiyim ne harabati, kökü mazide olan ati’yim diyen şairin belirttiği gibi köklerinden güç alarak geleceği tanzim eden bir düşünce ile mazide atalarımızın sergilediği mücadele azmi bugün de bizlerin Cumhuriyetimizi yüceltmek için ortaya koyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Millet olarak büyük hedeflere ulaşma kararlılığımız tarihin her döneminde vardı. Bu hedeflere demokrasi, hukukun üstünlüğü ve Cumhuriyet ilkeleri ile engelleri aşarak ulaşacağız.” dedi.

Askeri ve öğrenci gruplarının tören geçişinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi. Törende yürüyüş yapan askeri birliklerin, tören sonunda ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ diye slogan atmaları töreni izlemeye gelen vatandaşlar tarafından alkışlandı.

CHP’LİLER ALTERNATİF KUTLAMA YAPTI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla CHP Erzincan İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla alternatif kutlama düzenlendi. Atatürk anıtı önünde düzenlenen programa CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve partililer katıldı. CHP İl Başkanı İsmail Arslan’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyoruz. Ne yazık ki kutlama yaparken hüzünlerle, acılarla boğuşuyoruz aynı zamanda. Bu sene Soma iş katliamından sonra dün de Karaman ilimizde kaçak bir şekilde çalışan maden ocağındaki 18 işçimizin inşallah kurtulurlar umudumuz öyle ama büyük ihtimalle yine bir iş cinayetine kurban gittiklerini bildiğimiz için bunun acısını da yaşıyoruz. Ama asıl yaşadığımız acı Cumhuriyet'in 91'inci yılında Cumhuriyet'in yıkılması için oynanan oyunlar. Bugün Cumhuriyet'i kuranların Çankaya köşkündeki törenleri iptal edilip ne yazık ki en az 400 tane yaşam odası kurulacak tesisler olmadan paramız yok diye yapmayanlara AK Saraylar yapılarak harcanan paralar bulunurken biz bu acıları yaşıyoruz. Ülkemizde son yıllarda yaşanan Cumhuriyet'in temellerini sarsan projelerle birlikte Cumhuriyetimize bundan sonra daha çok sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bu Cumhuriyet öyle kolay kurulmadı. Cumhuriyet, masa başında kurulmadı. Cumhuriyet, otel lobilerinde kurulup iktidara gelmedi. Cumhuriyet, atalarımızın kanları üzerine emperyalist güçlere verilen savaş ile kuruldu. Şu an da ülkemiz ayakta duruyorsa Cumhuriyet'in ilkelerinin sağlam olması nedeniyle ayakta duruyor.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından, CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık ve partililer hep birlikte olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.