Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanan 2 Çocuk Beraat Etti

Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanan 2 Çocuk Beraat Etti

Diyarbakır’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın billboardlardaki afişlerini yırttıkları gerekçesiyle haklarında ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dava açılan 2 çocuk beraat etti.Diyarbakır’da 1...

Diyarbakır’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın billboardlardaki afişlerini yırttıkları gerekçesiyle haklarında ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dava açılan 2 çocuk beraat etti.

Diyarbakır’da 1 Mayıs 2015’te merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü önündeki billboardlardaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerini yırtan 13 yaşındaki R.T. ve R.Y. hakkında ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dava açılmıştı. Çocukların yargılanmasına bugün devam edildi. 1’inci Çocuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, çocukların beraatına karar verildi.

Çocukların avukatı İsmail Korkmaz, “Pedagog ve psikiyatri raporlarında çocukların bu suçu işleme yeteneklerine sahip olmadıklarını ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun hukuki ve fiili sonuçlarını algılayabilme yeteneklerinin gelişmediği tespit edilmiştir. Mahkemede bu raporlar doğrultusunda ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığından dolayı çocukların beraatını hükmetti. Bu dava bundan sonraki Cumhurbaşkanına hakaret davalarından yargılanacak olan çocuklar için emsal olacaktır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.