"Cumhurbaşkanımız Partiye Dönerse Şerefle Başımızın Üstünde Yeri Var"

"Cumhurbaşkanımız Partiye Dönerse Şerefle Başımızın Üstünde Yeri Var"

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, partisine dönmesinin normal olduğunu belirterek, “Kendisi böyle diyorsa söylenecek bir şey yok. Şerefle başımızın...

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, partisine dönmesinin normal olduğunu belirterek, “Kendisi böyle diyorsa söylenecek bir şey yok. Şerefle başımızın üstünde yeri var. Partili olması onun hakkıdır.” dedi.

AK Parti Milletvekili Yaşar Karayel, katıldığı bir yerel televizyondaki programda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları ve partide alınan olağanüstü kongre kararı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Gül’ün, bir soru üzerine partisine döneceği ile ilgili ifadelerde bulunduğunu anlatan AK Partili Milletvekili Yaşar Karayel, “Kendisi bu partinin kurucusu. Partide önemli iki kişiden birisi. Sayın başbakanımız ve Abdullah Bey partinin kuruculardan. Bülent Arınç öylesine. Arkadaşları öylesine. Bunlar kurdukları partiden nasıl ayrı olacak. Cumhurbaşkanımızın görevi 28 Ağustos'ta doluyor. Cumhurbaşkanı sıfatı sona eriyor. Bu partinin kurucusudur. Kendisi böyle diyorsa söylenecek bir şey yok. Şerefle başımızın üstünde yeri var. Partili olması onun hakkıdır.” diye konuştu.

"ANAYASA, CUMHURBAŞKANI SEÇİLENİN ARTIK PARTİSİYLE İLİŞKİSİ KESİLİR DİYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, partiye davet edilmesine gerek olmadığını aktaran Yaşar Karayel, şöyle konuştu: “Kendisi partide asli unsur ve partinin kurucusudur. 7 yıllık süre içerisinde partisinin cumhurbaşkanı seçmesiyle oraya geldi. Partiden ayrı olması düşünülmez. Anayasa'nın maddesi diyor ki “Cumhurbaşkanı seçilenler artık partisiyle ilişkisi kesilir. Siyasi kimliği olmaz.” Sayın Cumhurbaşkanımızın da siyasi kimliği görevi bitene kadar olmadı. 28 Ağustos’ta görevi bitiyor. Asli kimliği ve siyasi kimliği AK Parti'dir. AK Parti cumhurbaşkanı seçti ve göreve gelmişti."

"SIKINTI ÇIKARSA KİMSENİN ELİ ARMUT TOPLAMIYOR"

Milletvekili Yaşar Karayel, 27 Ağustos tarihi için olağanüstü genel kurul kararı alınmasının, cumhurbaşkanı ile ilgili değil başbakanla alakalı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Başbakanımız, cumhurbaşkanı görevini üstlenmeden önce değişim ve dönüşümü yapmak istiyor. Bu konuda partide istişareler yapılarak, 27 Ağustos’ta toplantıda genel başkan kim olacaksa o yapılacak. 10 aylık dönemde denenecek ve görülecek. Seçtiğimiz arkadaşımız yani başbakanımız, millet tarafından kabul görürse ve Türkiye’de kabul görürse işi alır götürür. Bu noktada sonra herhangi bir sıkıntı çıkarsa partinin kurucuları burada. 311 kişilik meclis grubu var. Kimsenin eli armut toplamıyor. Her türlü tavsiyeler yapılır. AK Parti'de kırılma olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de başımızın üstünde yeri var ve kimse ona engel olamaz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.