Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'tek tip kıyafet' yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'tek tip kıyafet' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda son yayımlanan KHK'lara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Anayasal düzene karşı suç işleyenlere getirilen tek tip kıyafet zorunluluğa değinen Erdoğan, "Burada zannediyorum şöyle bir şey anlaşılıyor, yani cezaevine girdiği andan itibaren tek tip elbise. Böyle bir şey yok. Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar, bu tek tip elbiseleriyle, belirlendiği şekilde gelecek. Yani öyle kravatlı, öyle çok havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler, tek tip elbiseyi giyecek, o şekilde gelecek. Kadın tutukluların kıyafetleriyle ilgili ayrı bir çalışmayı Adalet Bakanlığı yapacak. Dünyanın değişik yerlerinde bu uygulanıyor" dedi.

Erdoğan, taşeron düzenlemesi hakkında, "Taşeron düzenlemesiyle ilgili ilgili bakanlarımız çok çalıştılar. Burada mevsimlik işçiyle taşeronu karıştırmamak lazım. Cumhurbaşkanlığında taşeron vardı. Şimdi hepsi kadroya geçecek. Eski ücret politikası kalkıyor, bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.