Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abd Başkan Yardımcısı Biden İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abd Başkan Yardımcısı Biden İle Görüştü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le otelde bir görüşme yaptı. Görüşmede sadece ABD basınının görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le otelde bir görüşme yaptı. Görüşmede sadece ABD basınının görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin verildi.

Erdoğan, New York’ta konakladığı The Peninsula Oteli'nde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra törerle ortak mücadele, Irak ve Suriye’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Irak’ta yeni hükümetin kurulmasının ardından istikrarın tesisini hedefleyen çalışmalara Türkiye ve ABD’nin birlikte katkı sağlamalarının, Suriye’de yeni bir düzen ve istikrarın sağlanması gerektiği konularının da ele alındığı kaydedildi. Görüşmede, bölgede artan mülteci sorununa çözüm üretmek için de ortaklaşa çalışmanın önem taşıdığının vurgulandığı da kaydedildi. Peninsula Oteli'nin üçüncü katında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.