Cumhurbaşkani adayı halktan olmalı

Cumhurbaşkani adayı halktan olmalı

MHP ve CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya ziyareti ile ilgili Dedeman Otel'de basın açıklaması yaptı.

Düzenlenen Toplantıya MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek, CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal katıldı. Toplantıda partileri adına iki partinin il başkanları konuştu. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, "Cumhurbaşkanı halktan çıkmalıdır. Vatandaşına küfür eden bir insandan Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Cumhurbaşkanı, birleşimci olmalıdır. Halkını parçalamak yerine bütünleştirmeyi amaçlamalıdır. Henüz daha adli olarak suçsuzluğu kesinlik kazanmamış bir insandan Cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı adayı milleti kucaklamalı. Sürekli ortamı geren, insanları canlı yayınlarda azarlayan, haber alma-verme gibi vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir insanın aday olması kabul edilemez. Ben vatandaşımızın en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Adayımız Ekmelleddin İhsanoğlu, tüm millete seslenen, herkesi kucaklayan bir insan. İhsanoğlu, Sadece MHP ve CHP'nin adayı olarak değil, milletin adayı olarak görülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN'İN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÇALIŞTI

Mevlüt Karpuz'dan sonra söz alan MHP İl Başkanı Murat Çiçek de, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya programı ile ilgili bilgi verdi. Çiçek, ziyaretin bugün saat 11.30'da Konya girişindeki Birlik Parkı'nda başlayacağını belirterek, "Bilindiği üzere sayın Ekmeleddin İhsanoğlu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP, CHP, DSP, BTP ve DP olmak üzere toplam 5 partinin ortak adayı olarak açıklanmış olup şu an için kendisini destekleyen parti sayısı her geçen gün artmaktadır. Ekmeleddin İhsanoğlu Türk bilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat ve yazardır. Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda eseri vardır. Bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı bir çok ödülün yanı sıra, 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' sahibidir. 2004-2014 yılları arasında BM'den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Genel Sekreterliğini sürdürmüştür" dedi.

TÜM KONYALILARI DAVET EDİYORUZ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya ziyaretine tüm Konya halkını davet eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşılamadan sonra Kapu Camiine geçilecek ve burada Cuma namazı kılınacaktır. Cuma namazının akabinde Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından Kapu Cami civarı esnaf ziyaretleri de yapılarak Mevlana Müzesi’ne geçilecek. Mevlana müzesi ziyaretinden sonra müze çıkışındaki alanda basına ve halka yönelik Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kısa bir söyleşi ve basın açıklaması yapılacaktır. Daha sonra Valilik ziyareti yapılacak ve oradan Ekmeleddin İhsanoğlu otele dinlenmeye geçecektir. Saat 18.00’de ise özellikle Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve sendika temsilcileri ile vatandaşların da katılacağı salon toplantısı Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği salonunda yapılacak ve akşam Dedeman Otel’deki iftar yemeği ile program tamamlanacaktır” diye konuştu. Basın toplantısının ardından toplantıya katılan CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, DSP İl Başkanı Veli Kandemir, DP İl Başkanı Abdullah Turhan, BTP İl Başkan Öztürk ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal günün anısına birlikte fotoğraf çektirdi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.