Cumartesi Anneleri: Temizöz’ün Tahliyesi Hukuk Skandalıdır

Cumartesi Anneleri: Temizöz’ün Tahliyesi Hukuk Skandalıdır

Şırnak’ın Cizre ilçesinde her hafta eylem yapan ve kendilerine 'Cumartesi Anneleri' diye hitap eden faili meçhul yakınları, Balyoz Davası'nda hakkında 18 yıl hapis cezası kesinleşen Cemal Temizöz’ün dün akşam tahliye edilmesine tepki göstererek,...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde her hafta eylem yapan ve kendilerine 'Cumartesi Anneleri' diye hitap eden faili meçhul yakınları, Balyoz Davası'nda hakkında 18 yıl hapis cezası kesinleşen Cemal Temizöz’ün dün akşam tahliye edilmesine tepki göstererek, bunun bir hukuk skandalı olduğunu ifade ettiler.

Balyoz Davası'ndan aldığı 18 yıl hapis cezası onanan Emekli Albay Cemal Temizöz, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-95 yıllarında işlendiği iddia edilen 20 faili meçhul cinayetle ilgili davada, tutukluluğu nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili hak ihlali kararına rağmen tahliye edilememişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne, tutukluluk süresi 5 yılı aşan müvekkili Temizöz'ün öncelikle tahliyesine karar verilmesi istemiyle başvuruda bulunduklarını söyleyen Avukat Ünsal Aktaş, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, Temizöz'ün tahliyesi'ne karar verdiğini belirtmişti. Dün akşam tahliyesine karar verilmesinden sonra Şırnak’ın Cizre ilçesinde, faili meçhul olarak yakınlarını kaybeden Cumartesi Anneleri, Temizöz’ün tahliye kararına tepki gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 1990'lı yıllarda kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, Cizre Sanat Sokağı’nda 300'üncü kez bir araya geldi. Kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan anneler, faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu 'kayıplar albümü' diye pankart açtı.

Cizre Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri hakkında açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Şırnak Şube Üyesi Yusuf Vesek, “Binlerce insanın katili Cemal Temizöz’ün serbest bırakılması bir insanlık ayıbıdır. Bu, memlekette silinmeyecek bir kara lekedir ve bir hukuk skandalıdır. Biz bu skandalları insan hakları olarak kınıyoruz. Biz adalet istiyoruz. İnsanlarımız bunun peşindedir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.