Çukurova Danışma Kurulu Toplandı

Çukurova Danışma Kurulu Toplandı

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'nde, önde gelen sivil toplum kuruluşları (STK), meslek odaları, akademisyenler ve sanatçıların yer aldığı Danışma Kurulu oluşturuldu. Belediye Başkanı Soner Çetin, "Birlikte düşünüp birlikte...

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'nde, önde gelen sivil toplum kuruluşları (STK), meslek odaları, akademisyenler ve sanatçıların yer aldığı Danışma Kurulu oluşturuldu. Belediye Başkanı Soner Çetin, "Birlikte düşünüp birlikte yöneterek tarihe güzel bir not düşeceğiz." dedi.

Sanayi ticaret odaları, Adana ESOB, Adana OSB Başkanlığı gibi kentin önde gelen kuruluşlarının yöneticileriyle bazı sanatçı ve akademisyenlerin yer aldığı 50’ye yakın isim, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in çağrısı üzerine Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu’nda bir araya geldi. Başkanlar, hocalar ve sanatçılara seslenen Belediye Başkanı Soner Çetin, "Diyecek sözü, anlatacak öyküsü, uyarısı ve ayakları yere basan projesi olan ve ‘Bizi de dinler misiniz?’ diyen herkesi dinliyoruz. Herkesi kucaklayan bir yapı oluşturduk. Bu konuşmalar asla bir temenni olmayacaktır." diye konuştu.

STK’lar, odalar, hocalar ve sanatçılardan Danışma Kurulu oluşturacağını 30 Mart’tan önce kamuoyuna açıkladığını hatırlatan Başkan Soner Çetin, "Söz vermek, vaatte bulunmak yetmez; önemli olan verdiği o sözü tutmak, vaadi yerine getirmek, seçildikten sonra koltuğa yapışıp kalmadan halkla iç içe ve el ele olabilmektir." ifadesini kullandı. Çetin, 5 Yıllık Stratejik Planı hazırlarken de STK’lar ve odaların görüşünü aldıklarını hatırlatarak, "Gelin ‘Ortak Aklı’ söz olmaktan çıkartıp hayata geçirelim; birlikte yönetelim, birlikte düşünelim; Çukurova bizim." dedi.

'Beyin fırtınası' bölümünde söz alan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, "Stratejik Plan yapılırken de görüşümüz alındı, Danışma Kurulunda da aynı. Bizim alışık olmadığımız bir anlayış bu." diyerek Başkan Çetin’e teşekkür etti. Prof. Dr. Fatih Cin ise "İnsanları ciddiye alan bir başkanın sergilediği bu tutum herkese örnek olsun." diye belirtti. JMO Başkanı Mehmet Tatar da "Bir ilki gerçekleştirdi." görüşünü dile getirdi. OSB Başkanı Bekir Sütcü, ortak aklı sözde bırakmadığı için teşekkürlerini ifade etti. TMMOB İKK Sekreteri H. Emir Kavi de "Bu yapı Adana’ya faydalı olacak." diye konuştu.

Akademisyen Dr. Cenap Türkeri spor festivalleri yapılmasını, Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu 'Yayalara açık sanatçılar sokağı' oluşturulmasını önerdi. OSB’den Bekir Sütcü, 'Adnan Menderes sahilinin acilen elden geçirilmesini' isterken Dr. Halûk Uygur Miniatürk Çukurova, turizmci Nesrin Göçhan spor turizmi için tesis ve gastronomi festivali yapılmasını teklif etti. ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ise "İngiltere’deki Hydpark gibi temalı parklar düşünmeliyiz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.