Çukurambar’da Traji Komik Emsal Değişikliği

Çukurambar’da Traji Komik Emsal Değişikliği

Yüksek yapıları nedeniyle Ankara’nın Manhattan'ı olarak anılan Çankaya'nın Çukurambar Mahallesi’ne ilişkin Resmi Gazete’de bugün yayınlanan bir karara tepki var. Çukurambar’a ilişkin belirlenen 2,5 emsale mahkeme hayır deyince, Özelleştirme...

Yüksek yapıları nedeniyle Ankara’nın Manhattan'ı olarak anılan Çankaya'nın Çukurambar Mahallesi’ne ilişkin Resmi Gazete’de bugün yayınlanan bir karara tepki var. Çukurambar’a ilişkin belirlenen 2,5 emsale mahkeme hayır deyince, Özelleştirme İdaresi 0,1'lik bir değişiklikle 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onayladı.

Çukurambar Mahallesi’nde parsellere ilişkin Özelleştirme Dairesi’nin kararıyla özelleştirme yapıldı. 16124 ada, 2, 3, 4 numaralı ve 16125 ada, 2 ve 3 numaralı parsellere yönelik karar Resmi gazetede bugün yayınlandı. Karara ilişkin olarak Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan dava açacaklarını duyurdu. Karar, resmi gazetede şu ifadelerle yer aldı: "Sümer Holding A.Ş. mülkiyetinde bulunan, Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi, 16124 ada, 2, 3, 4 numaralı ve 16125 ada, 2 ve 3 numaralı parsellere yönelik “Kentsel Servis Alanı” ve “Konut Alanı” (Emsal: 2,5 ve Hmax: Serbest) kullanım kararları getirilmesine ilişkin Kurulumuzun 8/2/2011 tarih ve 2011/08 sayılı Kararı ile onaylanan 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay 6. Dairesinin 2012/248 Esasında açılan davada 26/9/2013 tarihli karar ile dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiğinden, Mahkeme kararlarının gereklerinin yerine getirilmesini teminen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi, 16124 ada, 2, 3, 4 numaralı ve 16125 ada, 2 ve 3 numaralı parsellere yönelik “Ticaret Alanı” ve “Konut Alanı” (Emsal: 2,49 ve Hmax: Serbest) kullanım kararları getirilmesine ilişkin 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına, onaylanan imar planlarının Resmî Gazete’de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çankaya Belediye Başkanlığı’na gönderilmesine karar verilmiştir."

Resmi gazetede yayınlanan karar için Candan, “İdarelerin mahkeme kararlarına uymadığının kararıdır.” diye tepki gösterdi. Candan şunları söyledi: "Çukurambar Mahallesi’ndeki konuyla ilgili alana ilişkin davamız yok, ama bugünkü plan kararını Mimarlar Odası olarak yargıya taşıyacağız. Karar idarelerin hukuku dolandırğının göstergesi ve mahkeme kararlarının uygulanmadığının kararıdır. Hukuka uyulmadığının, hukukun tanınmadığının resmi gazete ile ilanıdır."

Resmi gazetede ilan edilen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına ilişkin Danıştay 6. Dairesi’ninnin verdiği yürütmeyi durdurma kararı olduğunu hatırlatan Candan, "Danıştay’ın 2,50 emsale verdiği yürütmeyi durdurma kararında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üstelik davayı bilerek sanki hukuka uyarmış gibi, 2,5 emsalin yargı kararına uyuyormuş gibi, 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onaylıyor. Hmax serbestle onaylıyor. Konu Traji komik bir hukuk hikayesidir. Danıştay’ın 2,5 emsal iptaline, 2,49 emsal imar planı onayıyla komedi yaşanmasına izin vermeyeceğiz, yargı kararına rağmen bu aleni hukuk tanımaz tavrı kınıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.