Çözüm Süreci Paketi

Çözüm Süreci Paketi

CHP'li Kart, paketin Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi için komisyona başvurdu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, çözüm süreci paketi olarak bilinen ve 2 Temmuz Çarşamba günü TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın tali komisyon olarak belirlenen Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini talep etti.

Kart, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığı'nın tasarıyı esas komisyon olarak İçişleri, tali komisyon olarak da Anayasa ve Adalet Komisyonları'na havale ettiğini hatırlattı.

Bakanlar Kurulu'na yetki veren nitelikte bir tasarının öncelikle esas komisyon olarak Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini savunan Kart, başka bir komisyona havale edilmesinin İçtüzüğe ve Anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Kart, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tali komisyonlara havale edilmiş tasarıya ilişkin görüşmelerin 10 gün içinde komisyonlarca sonuçlandırılması gerekir. Komisyon başkanlığının komisyon iradesinin oluşumuna, komisyonun toplanmasına fırsat vermeden emrivaki ve nezaketsiz bir şekilde ve yetkisi olmadığı halde Anayasa Komisyonu'nun tali komisyon çalışmasını yapmayacağı yönünde işlem tahsis ettiği haricen öğrenilmiştir. Anayasa Komisyonu Başkanı salt kendi iradesiyle bu yönde bir işlem tesis edemez."

Anayasa Komisyonunda herhangi bir müzakere yapılmadan tasarının ana komisyona gönderilmesinin Anayasa ve İçtüzüğe aykırı olduğunu belirten Kart, tasarının Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.