Çözüm sunuyoruz

Çözüm sunuyoruz

KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, derneğin, sektörde birlik ve beraberlik amacı yanında, sorunların çözümünde köprü olma çabalarının artarak devam ettiğini söyledi

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) 2. Kuruluş yıldönümü etkinliği,  derneğin 2017 faaliyetlerinin sunumu ve ardından yapılan panel ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.Dernek üyeleri ve misafirlerin katıldığı etkinlikte, “Türkiye Üzerinde Kurulmaya Çalışılan Ekonomik Ambargo ve Konya’nın Ekonomik Ambargoyu Kırmadaki Rolü” konulu panel düzenlendi. Panelde, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ziya Yavuz konuşmacı olarak yer aldı.

KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, 2 yıl önce faaliyetlerine başlayan derneğin, sektörde birlik ve beraberlik amacı yanında, sorunların çözümünde köprü olma çabalarının artarak devam ettiğini söyledi. 2017 yılında derneğin yaptığı faaliyetler hakkında sunum yapan Başaran, “KONTİMDER olarak üyelerimize, sektöre, şehrimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için faaliyetlerimiz devam ediyor. Üye sayımız 345’e ulaştı. Bilgi aktarım programları ve konferanslar, yurtdışı ve yurtiçi fuar katılımları, kurumsal ziyaretler yanında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Ilgın Temsilciliğimiz faaliyete geçti. Sektörümüzde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için basın toplantıları düzenledik. Konya İnşaat Fuarı’nın çözüm ortağı olarak katkımız artarak devam ediyor. Dernek üyelerimize iş yeri kazandırmak için kooperatif kurduk ve arsa araştırmalarımız devam ediyor. Bütün bu faaliyetleri gerçekleştirirken yoğun mesai harcayan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

AMBARGOLAR KÜRESEL OYUNUN PARÇASI

Dernek faaliyet sunumunun ardından panel oturumu başladı. Ambargoların küresel oyunun bir parçası olduğunu belirten Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, dünyanın her ülkesinde her ne oluyorsa diğer ülkelere ekonomik anlamda olumlu veya olumsuz yansımaları olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2002 yılından bugüne ekonomik olarak önemli gelişme kaydettiğine dikkat çeken Öztürk, “Türkiye ekonomik gücünü kullanmaya başlayınca dünyada gerilimler başladı. Böyle bir yolda ya çok geriye gitmeyi kabul edeceksiniz veya akıl mantık çerçevesinde iddianızda devam edeceksiniz. Türkiye bu yolda devam etmek zorunda. Benim ülkem bu küresel pastadan daha fazla pay almalı ve milletimiz en müreffeh toplum olmalıdır iddiasını ortaya koyduğunuz zaman artık küresel oyunda ben ciddi bir aktörüm dediyseniz, zorluklarını da beraberinde katlanmak durumundasınız.” diye konuştu.

EĞİTİM VE DİSİPLİN BİZİ GÜÇLÜ KILAR

Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu da, dünyadaki ticareti, sosyal ve siyasi olayları kontrol eden ülkelerin, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda ambargo uyguladığını söyledi.  Ambargolara karşı durmanın temelinde iyi bir eğitim sistemi ve disiplinli çalışmanın yattığına dikkat çeken Tekelioğlu, “Ne zaman bunların karşısında durmaya çalışırsak ambargo uygulamaya çalışıyorlar ve ilerlememizi engellemeye çalışıyor. Bunu hep yapacaklar ama biz ne yapacağız? Esas yoğunlaşmamız gereken konu bu. Bir ülkenin gelişmişliği ile ilgili unsurlara baktığımız zaman birkaç konu öne çıkıyor.  Bunlardan bir tanesi disiplinli, planı çalışmak ve iyi bir eğitim sistemi. Eğitim konusundaki sorunları hala çözemedik, bilimsel çalışmalar yetersiz kalıyor. Bu durumda ileri doğru hamleler yapmada zorlanıyoruz. Çalışma noktasında da sorunlarımız var. Planlı, düzenli çalışmayı bir kenara bırakmışız, verimlilik düşük. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz ve çalışma disiplinini aşılamalıyız. Bu iki konuda başarı elde edersek bulunduğumuz noktadan ileri doğru hareket ederiz. Ambargolara karşı dururuz ve ambargolar ciddi sonuçlar doğurmaz.” diye konuştu.

İSTİKAMET VE VİZYON İYİ BELİRLENMELİ

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ziya Yavuz ise, Avrupa’da sanayi devrimiyle birlikte başlayan güç yarışı ile güçlü devletlerin kendi istikbalini inşa etmek için güçsüz devletlere ekonomik, siyasi ve askeri ambargolar uygulamaya başladığını belirtti. 

Türkiye’nin bölgedeki etkinliğinin artmasından dolayı batılı ülkelerin rahatsız olduğunu ifade eden Yavuz, “Önemli olan istikametimizi ve vizyonumuzu iyi belirlememiz. Türkiye bilim ve teknoloji devrimini pas geçti. Eğitim eksikliği, teknoloji eksikliği olan gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmişlik maddi verilerle ifade edebilir ama bir de manevi gelişme var. Gelişmiş ülkelerde toplumda manevi bir boşluk var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.