Çözüm komisyonu İmralı ve Kandil'e gitsin önerisi

Çözüm komisyonu İmralı ve Kandil'e gitsin önerisi

K Parti ve BDP milletvekillerinden oluşan TBMM Çözüm Komisyonu'nun ilk toplantısına 'Çözüm komisyonu İmralı ve Kandil'e gitsin' önerisi damga vurdu.

TBMM Çözüm Komisyonu'nun ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. AK Parti ve BDP'li milletvekillerinin oluşturduğu çözüm komisyonunun ilk toplantısında ise BDP milletvekillerinin "Komisyon İmralı ve Kandil'e gitsin" önerisi yapıldı. Komisyon Başkanı AK Partili Naci Bostancı ise talebi “Karşıyım ama müzakere edilir” sözleriyle yanıtladı.

CHP ve MHP üye vermediği için yalnızca AK Parti ve BDP milletvekillerinden oluşan Çözüm Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon Başkanı AK Partili Naci Bostancı yaptığı açılış konuşmasında, terör örgütü PKK üyelerinin çekilme sürecinin izlenmeyeceğinin altını çizerek, "Komisyon, sorunun siyasal ve toplumsal ayağına yönelik çalışma yapacak” ifadeleriyle komisyonun görevini anlattı.

Toplantıya komisyonun BDP'li tek üyesi Hüsamettin Zenderlioğlu'nun yanı sıra üye olmayan BDP'li İdris Baluken, Hasip Kaplan ve Sebahat Tuncel de katıldı. İdris Baluken'in komisyonun İmralı'ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan ile ve Kandil'e giderek ise dağdakiler ile görüşülmesini önerdi.

İdris Baluken, “Kürt hareketinde özellikle ağırlığı olan ve bugünkü süreçte de önderliğini dünya kamoyuna kabul ettiren Sayın Öcalan ile görüşülmesi önemlidir.. Kürt sorununu çözecek Meclis'teki duyarlı komisyon Sayın Öcalan ile görüşmeyi gündemine almalıdır. Aksi takdirde sorunun gerçek muhataplarından birinin dinlenmemiş olması ya da yaklaşımının komisyon tarafından bilinmemesi önemli bazı sıkıntılara yol açabilir. Silahlı hak arama yöntemini bir kenara bıraktığını açıklayan Kandil'e ziyaret de çok önemlidir” ifadeleriyle bu öneriyi getirmesinin nedenlerini açıkladı.

İdris Baluken, ayrıca komisyonun, üye vermemelerine karşın CHP ve MHP dahil tüm siyasi parti liderlerini ziyaret etmesini de önerdi.

KİŞİSEL OLARAK KARŞIYIM

Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Naci Bostancı, BDP'li üyelerin Kandil ve İmralı'ya gitme önerisine sıcak bakmayarak, “Kişisel olarak karşıyım, ama komisyonda müzakere edilir, değerlendirilir. Bu teklifi orada karşılıklı tartışırız, ama geçmişteki fay hatlarını kaşımak doğru değil. Çözüm için ihtimam göstermek lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.