Çok değerli bir galibiyet aldık

Çok değerli bir galibiyet aldık

Torku Konyaspor baş antrenörü AzizBekir Pınar Karşıyaka karşısında son saniyede alınan galibiyetle ilgili olarak “Gerçekten bu galibiyet bizim için çok değerli” dedi

Spor Toto Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor  5 maçlık galibiyet hasretini iç sahada oynadığı  Pınar Karşıyaka maçında dindirdi. Yeşil-beyazlı ekip muhteşem mücadele ettiği maçı Clay Tucker’in son saniye basketi ile 79-77 yenerek rahat bir nefes aldı.  

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR GALİBİYET

Karşılaşma sonrası konuşan baş antrenör Aziz Bekir.5 haftalık yenilgi serisinin oyuncular üzerinde baskı yarattığına değinerek, “Evimizde oynadığımız Pınar Karşıyaka maçı bizim için çok önemliydi. Son oynadığımız maçı iyi oynayarak ve son saniyede kaybetmiştik. Arka arkaya aldığımız 5 yenilgi üzerimizde büyük baskı yarattı. Gerçekten 45 dakika boyunca büyük mücadele vererek bir Euroleague takımını yenmeyi başardık. Gerçekten bu galibiyet bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

YERLİ OYUNCULARDAN DA KATKI ALDIM

Son 12 dakikada Burak’tan önemli katkı aldığına da değinen Aziz Bekir, “Savunma anlamında Doğukan, Merthan ve Burak takıma çok önemli katkılar verdiler. Bu maçta skordaki dağılımdan da son derece memnunum. Kadroda bulunan tüm oyuncularımız oyunun içindeydi ve sorumluluk aldılar. Diğer taraftan Bremer de top paylaşımını çok iyi yönetti” dedi. 

8 KİŞİLİK KADRO İLE BAŞARDIK 

8 kişilik bir kadro ile bu önemli galibiyete uzandıklarını da sözlerine ekleyen tecrübeli antrenör, “Dar kadro dezavantaj yarattığı gibi avantaj da yaratabiliyor. Bu maçta bizim için avantajdı. 30-40 dakika maçta kalan oyuncular belirli bir kalitede olunca istikrarlı bir performans sergiliyorlar. Biz de Pınar Karşıyaka karşısında bu avantajı yaşadık. Ancak gelecek günler için aynı şey geçerli olmayabilir. Önümüzde 6 günde oynayacağımız iki önemli maç daha var. 5 galibiyeti bulunan Beşiktaş Sompo Japan ile İstanbul’da Perşembe günü, 2 galibiyeti bulunan Türk Telekom ile Pazar günü Konya’da karşılaşacağız. Şu anda takımımızın durumu iyi. Daha da iyi olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.