“Çocuklarımızı Allah rızası için yetiştirelim”

“Çocuklarımızı Allah rızası için yetiştirelim”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Şubesi tarafından düzenlenen yaz etkinlikleri'nin (YAZ-ET) finali yapıldı.

Özel Gençlik İlkokulu Beyaz Salon'da düzenlenen final programına YAZ-ET öğrencilerinin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda öğrenciler yaz dönemi boyunca öğrendiklerinin bir kısmını ailelerine sundu. Yapılan etkinliklerin yer aldığı video gösterimi büyük alkış aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Meram Şube Başkanı Bekir Tekkaymaz, "Ebeveynler çocuklarının Fatihler, Meryemler, Musab bin Ümeyrler gibi olması için çalışmalıdır" dedi.

img_5342.jpg

Çocukların örnek şahsiyetler hedeflenerek yetiştirilmezse olumsuz sonuçlar doğacağının altını çizen Tekkaymaz, şöyle konuştu: "Biz çocuklarımıza sahip çıkmazsak örnek şahsiyetler gibi değil, onlara medyanın dayattığı sinema karakterleri haline gelirler. Çocuklarımızı okula gönderirken, eğitirken ileride doktor, mühendis, avukat olacak gözüyle değil, benim cennete gitmeme vesile olacak gözüyle bakmamız gerekir. Amacımız çocuğumuzun bugünü ve yarını değil Allah rızası için olmalı. Çocuğumuzu sadece dünyevi hedefler için yetiştiriyorsak, yanlış yoldayız demektir. AGD olarak gençliğimizin ihyası için, Allah rızasıyla çalışıyoruz. Sizleri çocuklarınızı bu gayeye hizmet eden bir yere güvenip teslim ettiğiniz için teşekkür ederiz."

AGD Meram Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çığırgan da yaptığı konuşmada yaz dönemi boyunca çocukların hayatlarına bir şeyler katabilmek için çalıştıklarını belirterek, "Burada asıl teşekkür etmemiz gereken çocuklarımızdır. Onlar Ramazan demeden, sıcak demeden Allah yolunda öğrenmeye geldiler. Çocuklarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından YAZ-ET Kurslarında eğitim almış çocuklar çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Minik çocukların ezberlediği Hadis-i şerifleri okuması büyük alkış alırken, "Yokluk ve kanaat" konulu tiyatro gösterisi de büyük beğeni topladı. Koro halinde okunan marş ve ezgilerin ardından etkinliklerde eğitim alan öğrencilere katılım sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Aileler de çocuklarının bu mutlu günlerinde beraber fotoğraf çektirdi.

img_5326.jpg

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.